AnasayfaGenel Midilli Adası’na Nasıl Gidilir?

Midilli Adası’na Nasıl Gidilir?

esrageziyor

Sorulara hızlıca cevap alınan uzatıp durulmayan yazıları seviyor, ben de çoğunlukla uzatmamaya çalışıyorum. Bu da öyle bir yazı. Midilli Adasını bu aralar çokça duyuyor ya da bir tatil planlayıp nasıl yola koyulacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz, yazıyı okumanız bittiğinde sorularınıza cevap bulmuş olacaksınız.

Turyol Feribotu – Midilli

FERİBOT

Midilli’ye gitmek için feribot en kolay ve hızlı yol. Balıkesir’in Ayvalık ilçesine gelerek, Ayvalık limanından kalkan feribotlarla 1 saat ile 1.5 saat arasında Ayvalık’tan Midilli’nin liman kısmı Mytilene’ye ulaşıyorsunuz.

Ayvalık’tan Midilli’ye feribotla ulaşabileceğiniz 3 şirket var;Turyol, Jale Tour ve Jalem Tour.

Biz Sakız Adası’na giderken tercih ettiğimiz gibi yine Turyol‘u tercih ettik, yolculuğumuz 1.5 saat sürdü. Normalde bilet fiyatları gidiş-dönüş 30€ fakat Turyol’un internet sitesinden aldığınız zaman 5€ indirim oluyor ki bence güzel bir indirim. ( O 5 euroya bi’ Gyros bi’ içecekle bir öğün geçer 🙂 Tur olarak da programları olan bir şirket Turyol, bu yüzdeninternet sitesindensefer saatleri ve tur programlarına dair bilgiler bulabilirsiniz.

Feribotlar aynı zamanda araçları da kabul ediyor. Eğer derseniz ki ben zaten adada da araba kiralayacağım, adada kirayalacağıma arabamın yeşil sigortasını yaptırıp araç için de bilet alarak giderim, gidebilirsiniz. Belgeleryanınızda olsun yeterli.

Ayvalık Hudut Kapısı

Sabah gidiyorsanız muhtemelen feribotunuz saat 9’da olacak ve resmi tatil ya da bayram gibi zamanlarda Midilli’ye gitmeyi tercih ettiyseniz; yukarıda yazdığım 3 feribot şirketinin de yolcularının geçtiği gümrük kapısında uzun sıralar olma ihtimali çok fazla. Ee yani n’apalım derseniz de mümkünse erken gidin, en azından 2 kişi ve henüz biletleri alıp, check-in yaptırmadıysanız da biriniz hudut kapısından yola uzanan sıraya girer ve diğer kişi de hemen yolun karşısında ofisleri bulunan feribot şirketlerinden -hangisiyse- check-ini yaptırırsa az biraz vakti doğru kullanmış olursunuz.

Gerçi siz bunu yapsanız dahi sabah ve akşam olmak üzere feribot şirketleri tek bir sefer yaptığı için böyle kalabalık zamanlarda hiç bir feribot yolcusunu bırakmıyor ve son yolcu feribota gelene kadar feribot bekliyor. Yani siz 9’da kalkacağını sandığınız feribotun içinde 10.30’a kadar da bekleyebilirsiniz böyle bir zamanda Midilli’ye gitmeye karar verdiyseniz. Hani kendinizi buna hazırlayın ki gitmeden tatilinizi stresle doldurmayın, olsun diyip oyalanacak bir şeyler hazır edin yanınızda. Bu durum zaten bayram ya da resmi tatil değilse nadiren gerçekleştiği için diğer zamanlar için çok da dert edilecek bir şey değil ama nadiren size denk gelirse diye de bilmiş olun.

*Feribota kadar özel aracınızla gelip arabayı nereye park ederim diye düşünüyorsanız da bizim gibi bir arka sokakta boş yer arayabilirsiniz. Adada arkadaşlarımızla karşılaştık dönüşte bir baktık ki araçları aynı sokağa park etmişiz 🙂 Yani bu herkesin ilk tercih ettiği yöntemlerden. Ücretli ya da ücretsiz otopark yakınlarda göremedik ama belki vardır, erken giderseniz bakabilirsiniz.

UÇAK

Ne uçağı demeyin! Midilli, Yunanistan’ın 3. büyük adası ve inip kalktığını sıklıkla gördüğüm bir havaalanı da var. Tabii feribotla bu kadar yakın bir yere Türkiye’den direk uçuş yok ama Atina’dan var. Atina’da ya da Avrupa’nın bir başka noktasından Midilli’ye gidecekseniz Mytilene Airports olarak arama yapabilirsiniz.Belki de Atina’ya tek yön uçup, Atina’dan Midilli’ye geçip Türkiye’ye de feribotla dönersiniz, hemen ayak üstü rota oluşturdum ama neden olmasın?

▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽

Midilli Adası gezi notlarıma dair ilk bölüm olan ada içi ulaşım, nasıl bir rota izlemeli, konaklama ve yemek için mekan önerileri olan yazıburada!

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Yorum Bırak

error: Bu içerik korunuyor.