AnasayfaSeyahat RehberiKonaklama Hostel Nedir? | Hostelde Konaklamaya Dair Bilgiler

Hostel Nedir? | Hostelde Konaklamaya Dair Bilgiler

esrageziyor

Nasıl oldu da bilmiyorum 8 kişiyle aynı odada kalma fikrini çok olağan karşılar oldum. Bundan yıllar önce birisi bana yatakhane gibi bir yerde hiç tanımadığın insanlarla uyuman gerek deseydi eminim günler öncesinden stres yapar ve hostelde kaldığım tüm geceyi de oflayıp, puflayıp zar zor geçirirdim. Halbuki seyahat etmeye başlayan çoğu kişi için ilk seçeneklerden birisi hostel. Haksız da değiller, çoğu zaman en ekonomik seçenek ve bazıları çok da güzel imkanlara sahip.

Benim ilk hostel deneyimim 28 yaşında, Barselona’da oldu. Ramazan Bayramı için Barselona seyahati ayarladık ve ben daha çok gezebilmek adına biletimi Fırat’dan 2 gün önceye aldım. 2 gün yalnız kalacak bir yere ihtiyacım vardı ve neden hostel deneyimlemeyeyim diyerek, “backpacker hostels” olarak da kendilerini tanımlayan zincir hostellerdenSt Christopher’s Inn Barcelona‘da kalmaya karar verdim. Bence ilk tecrübe olarak hiç fena değildi hatta beklediğimden daha iyiydi!

St Christopher’s Inn | Barselona

HOSTEL Nedir?

Hosteller konaklamanın en ucuz ve en kolay yollarından birisi. Genelde yatakhane sistemi olduğu için 4 ila 8 kişilik odalarda konaklamak hostellerin en bilinen yanı. Tabii bu alanın büyüklüğüne göre belki 36 belki 50 kişiye kadar çıkabilir ama ben henüz denk gelmedim. Ranzalar ya da tek tek yatakların bulunduğu bir odada (yalnızsanız) hiç tanımadığınız insanlarla kalmak da hostelin olmazsa olmazı. Hosteller aynı zamanda sosyalleşmek isteyenler içinde, dünyanın dört bir yanından insanla karşılaşabilmeniz adına büyük rahatlık sağlıyor. İstemeyenler de sakince günler geçirebilir, karışan eden yok. Böyle bir sisteme sahip hostel mantığı. Bir de belki çoğunuzun aklında sadece gençlerin kullandığı bir konaklama şekli olarak yer etmiştir ama işin aslı öyle değil. Hemen hemen her yaştan insan hostellerde konaklıyor. Şimdi soru cevap giderek ilk akla gelenleri paylaşıyorum.

St Christopher’s Inn | Barselona

St Christopher’s Inn | Barselona


Odalar Nasıl Oluyor?

Hostel diye her oda yatakhane değil. İsterseniz özel odalarda var, 1 ya da 2 kişilik. 2 kişiden fazlaysanız ve sizin sayınıza uygunsa tek bir odayı da tutup kendi grubunuzla birlikte kalabilirsiniz. Ranzalı odaların adı “dorm” olarak geçiyor. Özel oda isterseniz “private” olarak geçiyor. Odalar genelde kız-erkek ayrı olmakla birlikte karışık oda olan hosteller de var. Siz nasıl bir odada kalmak istiyorsanız ona göre kalıyorsunuz. Yani kız yatakhanesinde “female dorm” kalmak isterseniz kimse size karışık yatakhanede kalmanız gerek demiyor, fiyat da değişmiyor. Zaten gitmeden önce rezervasyon yaparsanız, kendiniz nasıl bir odada kalmak istediğinizi de seçiyorsunuz ya da gittiğiniz vakit resepsiyonda sorabilirsiniz.

Ranzalarda ben altta yatmak isterim, üstte kalmak isterim derseniz eğer müsaitlik durumuna göre yine resepsiyonda ayarlamayı unutmayın. Yoksa her yatağın bir numarası oluyor ve odaya çıkınca görüyorsunuz ranzanın alt katında mı yoksa üst katında mı uyuyacağınızı.

St Christopher’s Inn | Barselona , Benim kaldığım oda, kızlar ve kilitli dolaplar (Ayağıma yapacak bir şey yok 🙂

Hiç Tanımadığın İnsanlarla Aynı Odayı Paylaşmak Nasıl Oluyor?

Sanırım her şey bakış açınız ve gitmeden önce bunu, kalacağınız ortamı kabullenmekle başlıyor. Siz otel diye seçseniz ve gittiğinizde belki 8 belki 12 kişiyle aynı odada kalacağınızı öğrenseniz belki ilk etapta şok olursunuz ama bu sefer hostelde konaklayacağım diye gidiyorsanız eğer işler çok daha kolay çünkü en azından beyninize ön hazırlığı yapıyorsunuz.

Gittiğiniz ülkenin, şehrin eğer tatil adına yüksek sezonuysa, büyük ihtimal kalacağınız odanın doluluk oranı da o kadar yüksek olacaktır. Odanın içindeki insan sayısı elbette her şeyi etkileyen faktör ama daha önemlisi karakter. İnsanların saygılı oluşu kısa süreli de olsa odada geçireceğiniz zamanlar için aklınızın rahat etmesi adına etkili ama bu sizin elinizde olan bir şey değil. En önemlisi uyku şekilleri ki bu hiç kimsenin elinde değil. Diğerleri (belki siz de) uyurken horluyor mu, çok mu ses çıkarıyor, konuşuyor mu, sürekli dönerek ranzadan gıcır gıcır sesler mi gelmesini sağlıyor bilemezsiniz… Ama ben tüm gün çok gezip yorulduğumdan, ilk gecemde bile deliksiz uyuyabildim. Artık kendimi nasıl şartladıysam o ortamda uyuyabilmeye ve keyfini çıkarmaya, uyudum gitti.

Zaten odanıza girdiğinizde odada sizden önce insanlar varsa, odanın düzeninden az çok kişilerin davranış şekillerini anlayabiliyorsunuz. Ben ilk odaya girdiğimde dolu olan yataklarda herkesin perdesi kapalıydı, ranzaların altında kilitlenebilen tel dolaplardan sadece 1 tanesinede kilit vardı geri kalanların eşyaları tel dolaplardan rahatlıkla görünüyordu ama odada kimse yoktu! Yani belli ki orada bir güven ortamı var diye düşündüm. İyi yorumlu bir hostel seçtiğinizde, bu gibi konularda içiniz biraz daha rahat oluyor.

Uyku için perde sistemi kesinlikle çok rahat, kendinizi özel bir alanda hissediyorsunuz. Benim kaldığım odada ışık köşedeydi, yatakların olduğu kısımda değildi herkesin kendi başucunda bir ışık bir de priz vardı. Yatacağım zaman ben genel ışığı da kapattım, kimse bir şey demedi. Kızların hepsi zaten yatağında, perde kapalı kendi ışıkları açık bir şekilde oturuyordu. Muhtemelen genelde de durum bu şekilde işliyordur. Saat 00:00’a yakın ışıkların kapanması ve ses durumu sıkıntı olmuyordur ama bu tamamen sizin odadaki insanlarla ve onlarla iletişiminizle alakalı. Çok çok rahatsız olmanız durumunda, sabit bir resepsiyon varsa, odanızı değiştirmek de kolay bir seçenek olabilir.

St Christopher’s Inn | Ortak Alandaki Kilitli Dolaplar

Hostel Güvenli Mİ?

Hazır ben odaya ilk girişimden bahsetmişken güvenlikten bahsedeyim. Check-in yaptıktan sonra bana hostel içinde kullanmak ve kapıları açabilmem için bir kart verildi. O kart aynı zamanda asansörde, koridor kapılarında ve kalacağım odanın kapısı için geçerliydi. Kartı okutarak asansörle istediğim kata çıkıyor ve kapıları açıyordum. Bu kısım zaten “hımm güzel sistemmiş” dedirtiyor insana. Kartınız okumazsa panik yapmayın, resepsiyona inin tekrar tanımlama yaparlar.

İlk iş odaya çıktım, çok da merak ediyorum çünkü nasıl bir şey olacağını. Odaya girince ben güven hissini aldım çünkü 8 yataklı bir odanın 7’si doluydu, tek bir tane tel dolaba kilit takılmıştı diğer 6’sının valizleri açık bir şekilde dolapta, yataklarının altına itilmiş bir şekilde duruyordu. Boydan boya bir cam vardı, ferahtı, 8 kişi uyurken havasızlıktan ölmeyeceğim garantiydi 🙂

“Hostellerde konaklayacağınız zaman yanınıza asma kilit alın, yoksa da oradan satın alabilirsiniz.”

Ben evde kilit var diye son güne dek almayınca, evdekini de bulamayınca kilitsiz gittim. Hostelden alırım diye düşündüm. Girişimi yapıp, odaya çıkıp önce bakacaktım neresi nasıl diye ama kimsenin kilit kullanmadığını görünce ben de kilit almaktan vazgeçtim. Belki tecrübesizliğin sazanlığı ama sadece kıyafet ve kozmetiksel eşyalarımın içinde olduğu valizimi odada bıraktığım için de pek dert etmedim demek daha doğru.

İster tek başınıza olun, ister 2 kız ya da erkek hiç fark etmez nereye giderseniz gidin siz belli bir seviyede güvenlik önleminizi almadan hareket etmiyorsunuz zaten. Seyahat ettikçe, gördükçe güven sezisi ve ortam sezisi de gelişiyor bence. Her halükarda tedbirli olmak için eşyalarınızı kilit altında bırakmak eşya güvenliği adına sizi rahat ettirir. Kişisel güvenliğe dairse benim kulağıma hiç olumsuz bir şey gelmedi hostellere dair, ben de yaşamadım. Tabii dediğim gibi her nerede konaklarsanız konaklayın önceden yazılmış yorumları kesinlikle değerlendirin, hosteller için bir tık daha ince eleme yapılabilir elbette çünkü bazılarımız doğası gereği çok rahat 🙂

Gideceğiniz hostelde kilitlenebilir ve uygun ölçülerde bir dolap olup olmadığına bakmanız, sizi rahat ettirir. Benim kaldığım hostelde hem odadaki şu tel kilitli dolaplar hem de ortak alanda şifreli boy boy kilitlenebilir dolaplar vardı. Normalde çantanızı sadece yatağınızın kenarına da koymanız gerekebilir, bu yüzden dolap olayı sizin için önemliyse gitmeden dikkat edin.

Uyumadan önce, pasaport, telefon ve paramın durduğu mini cüzdanı yastığımın altına koydum. Başucumda bir priz vardı, powerbankim şarj oldu sabaha kadar. Bir de benim yanımda önemli fotoğraf makinem vardı. Pek mantıklı olmasa da benim uyku şeklimi düşündüğümden onu ayak ucuma koydum ilk gece. Neyse ki o bilinçle uyuyunca kendisine zarar vermedim, bir de üst kattaydı benim yatağım. İlk gün rahat geçince, hemen ortama alışan bir Esra olarak, ikinci gün makinemi bu sefer valizin içine koyarak çok daha rahat uyudum. Tabii para, pasaport, telefon yine benimle yastık aldındaydı. Düz yatan birisiyseniz ve sizi rahatsız etmezse şu incecik bel çantalarına da koyabilirsiniz belki eşyalarınız.

St Christopher’s Inn | Barselona, Ortak Alan

St Christopher’s Inn | Barselona, Mutfak


Hostelde Yeme-İçme Düzeni Nasıl?

Son yıllarda tüm seyahatlerimde konaklarken temizlik kadar dikkat ettiğim nokta “mutfak” Çünkü ekonomik olmak adına çok yardımcı oluyor. Çoğunlukla her hostelde genelin kullanımına açık bir mutfak bulunuyor. Ben hostel seçimimi yaparken yine bu noktaya dikkat ettim ve yine mutfağı kullandım. Bir de kahvaltı dahil durumları oluyor ki bence bu hem uygun bütçeli konaklayıp hem sabah bir kaç çeşit bile olsa hazır kahvaltıya uyanmak büyük rahatlık oluyor. St. Christopher’s Inss’de de kahvaltı dahildi ve bence hiç de fena değildi.

Çoğu zaman kahvaltı dahil olmasa da düşük ücret karşılığı sunuluyor hostellerde, ya da anlaşmalı kafelere sizi yönlendiriyorlar. Eğer siz de mutfak kullanacaksanız genelde mutfaklarda; buzdolabı, tabak, bardak, çatal, kaşık, mikrodalga, ocak.. gibi belli başlı malzemeler bulunuyor. Buzdolabında da tezgah üstünde de herkesin üstüne isim, oda numaraı ve tarih yazdığı poşetler vardı hep ve sanıyorum ki kimse kimsenin bir şeyini alma ya da yeme gibi bir düşünceye dahi girmiyor.

St Christopher’s Inn | Barselona , Kahvaltı Salonu

St Christopher’s Inn | Barselona , Kahvaltı

Hazırladığınız yiyecek ve içecekleri çoğu zaman mutfak yanında, yakınında olan ortak alanlarda yiyebilirsiniz. Ortak alanların hatta hostelin neredeyse her yerinde zaten ücretsiz wifi bulunuyor ama en çok insan ortak alanda takılıyor. Tabii mutfaktaki malzemelerle bir şeyler hazırlayıp, yiyip içtikten sonra temizlemeyi, yıkamayı ve kaldırmayı unutmayın. Bunları yapmak için de gerekli malzemeler zaten mutfakta oluyor.

Merkezi yerlerde bir hostel seçtiğiniz vakit, etrafında da çok fazla yeme-içme seçeneği olacağından bu konuda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Tabii ben yanınızda da bir takım şeyler götürerek rahat etmenizi tavsiye ederim. Benim son zamanlarda bir kaç günlük seyahatlerde pratiklik, ekonomiklik ve rahatlık adına marketten aldıklarım şunlar; noodle/makarna, dilimli paket ekmek, dilim peynir, salam, salatalık, meyve, fıstık gibi kuruyemişler ve atıştırmalıklar. Sabah kahvaltısı dahilse kahvaltdan yapıp, yanımdaki ekmeklerin arasına peynir-salam koyup gün boyu gezerken yanımda hızlı atıştırmalık olması adına pratik sandviç hazırlıyorum ve salatalık olur meyve olur kesin çantaya atıyorum ve en azından 1 öğün böylece yarı sağlıklı, yarı hızlı geçmiş oluyor. Akşam keyifli bir yemek yemeye daha çok bütçe kalıyor.

*Bu peynir ve salam yaz günleri daha çabuk bozulacağından ya gider gitmez dolaba koyma imkanı olmalı ya yemeli ya da götürmemeli. Sonra koktu demeyin 🙂

Üsttekiler kahvaltıdan, alttakiler benim yanımda olan malzemelerle yaptıklarım.

Banyo ve Tuvaletler Nasıl?

Tek cevap hakkımı kullanıyorum; ortak! Muhtemelen çoğumuz yabancı dizi izlemiş ya da az çok askerlik, hapishane gibi ortamlardaki yan yana duş ortamlarını görmüşüzdür, aynen öyle. Bunların tabii kapısı var. Yani umuyorum ki her hostelde vardır.

“Hostellerde bence olmazsa olmazlardan birisi de terlik. Hem ortalıkta gezinmek hem banyoda giymek için.”

Eğer ki özel oda ve özel banyo tuvalete sahipseniz, hostellerde böylesi de mümkün ama genelde odanız özel olsa bile banyo-tuvalet kullanımı ortak oluyor, dert edecek bir şeyiniz yok. Bazı zamanlarda odanın içinde genel kullanıma açık banyo-tuvalet çoğu durumda ortak kullanıma açık banyo tuvalet oluyor.

Benim kaldığım hostelde her katta kız, erkek odaları ve kızlar için ayrı banyo&tuvalet erkekler için ayrı banyo&tuvalet vardı. Tuvaletler bildiğiniz avm tuvaletleri mantığında bir ortamda ayrı bir kapı, banyolar da dediğim gibi yan yana kapısı olan duş şeklinde ayrı bir giriş. Duşların içinde askı var, eşyalarınızı asabilmek adına. Raf da vardı benimkinde, çoğunlukla oluyor diye düşünüyorum.

Ben her ihtimale karşı kendime havlu almıştım ama hostelde vardı. Her zaman hepsinde olmuyor. Hafiflik adına ben şu peştemal gibi olanlardan alıyorum, hem denize götürseniz oluyor hem banyoda işe yarıyor. Her ihtimale karşı siz de havlu alın. Kendi kişisel kozmetiklerinizi de unutmayın; şampuan, saç kremi, yüz yıkama jeli, tarak, pamuk.. artık neler günlük rutininize dahilse.

St Christopher’s Inn | Barselona , Banyo

Hosteller Temiz Mi?

Gidip de “berbattı” yazan bir hosteli konaklamak için seçmediyseniz o kadar insanın kaldığı bir yer olabildiğince temiz olacaktır. Barselona’daki hostelde her katta bir temizlik görevlisi vardı ve banyolar tuvaletlerde hep birilerini girip çıkarken görüyordum temizlik için, doğrusu şaşırdım çünkü böyle bir ortam beklemiyordum. Çarşaflar beyazdı, bu önemli bir temizlik kriteri bence, siz de dikkat edebilirsiniz.

Önemli olan gitmeden önce bakacağınız hostelin puanı ve yorumları. Ülkeden ülkeye hatta daha çok kıtadan kıtaya temizlik anlayışı çok değişken. Avrupa’da çöpünüzü bile ayrıştırmanız istenirken, Asya’da kertenkelelerin gezdiği bir duvara sahip odada uyumanız gerekebilir. ( O kertenkeleler hiç bir şey yapmıyor, kendi hallerinde dolaşıyorlar sadece)

Çarşafların kaç günde bir değişeceği de dikkat etmek isteyebileceğiniz noktalardan olabilir. Otel gibi her gün değişmesini beklemiyorum tabii ama yine de belirli bir kriteri olması mutlu edici olabilir. Ben 2 gece kaldığım için çarşaflar hiç değişmedi ama dert etmedim. Belki 3. ya da 4. günde değişse güzel olur.

Bazı hosteller girerken size nevresimleri verip, çıkarken de kendiniz çıkarmanızı ve onlara geri vermenizi ya da kirli sepetine atmanızı isteyebilir. Bu kendileri için boş yatağı kolayca tespit edebilmek adına uyguladıkları bir yöntem.

Bir de tahtakurusu durumu var ki ben bunun tamamen zaman-mekan-şans üçgeninde sizi bulacağını düşünüyorum, beni buldu oradan biliyorum. Beni Budapeşte’de bir otelde bulduğu için hosteller pis, oteller temiz sonucuna ulaşmak mümkün değil. Hatta biz Budapeşte’de böyle bir durumla karşılaşınca, bulduğumuz en yakın ve uygun hostele gidip, her şey içinde olan özel bir odada kalmıştık. (Bu yüzden onu hostel deneyimi olarak sayamıyorum) Maalesef tahta kurusu için şurada vardır, burada yoktur demek mümkün değil. Sırt çantalı gezginlere zamanında bitli turist denmesinin bir sebebi de bu böcek taşıyıcılığıymış aslında. Yani harika bir otelde de tahta kurusuyla karşılaşan çok kişi var. Birden odanıza bambaşka bir coğrafyadan birisi gelir ve tahtakurusu taşıyor olabilir farkında bile olmadan. Ama korkmayın! Kan emici olsa da bu hayvanlar şişlik, aşırı şişlik dışında pek bir rahatsızlığı olmuyor. Benim hikayemin uzun halini okumak isterseniz şu yazımda anlatmıştım 🙂

St Christopher’s Inn | Barselona , İlk günkü fiyat 32.9€ iken ikinci gün fiyat 53,8€ olmuş. Yüksek sezonda fiyatlar anlık değişiyor.

Hostel Rezervasyonu Gerekli Mi? Giriş-Çıkış Saaatleri Var Mı?

Aslında hostellerin işleyiş yönünden çoğu otelden farkı yok. Eğer yüksek sezonu olan bir yere gidiyorsanız rezervasyon yaptırmanız sizin için avantaj olacaktır, böyle dönemlerde günü gününe kaliteli bir yer bulma olasılığınız düşer.

Giriş çıkış saatleri ise yine otel gibi. Genelde 12:00-15:00 arasında check-in yapabiliyorsunuz, çoğu hostelde check-out saati belirliyor ve genelde 10:00 – 12:00 saatlerinde odadan ayrılmanız isteniyor ama bazıları nadiren gün içinde istediğiniz saatte çıkmanıza olanak sağlıyor.

Hostelde Konaklamaya Dair Öneriler;

– Her şey önce nasıl bir yere gittiğinizi bilmekle başlıyor. Çok çekinceleriniz ve hiç uyuyamayacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle hostele gidip, gününüzü zehir etmeyin. Çok zamanınız varsa 1 geceyi hostelde geçirmeyi deneyin elbette.

– Genel kurallara uymayı elbette unutmazsınız ama yine de önemli bir şeyler var mı diye sağda solda yazılanları okuyun. Mesela benim çıkış günümde, benim katımdaki odaların yataklarının değişeceğini ve yataklarda bir şey bırakılmaması gerektiği duyurusunu asansöre asmışlar ama ben sabah erkenden kalkıp, asansörde sadece aynaya baktığım için çıkarken fark etmemiştim. Neyse ki tüm yatağımı düzenleyip, eşyalarımı dolaba koymuştum. Yazıyı da çıkış yapmak için eşyalarımı almaya geldiğim vakit gördüm.

– Nevresim, yastık kılıfı, havlu durumlarına bakın. Görseller içinize sinmezse yanınızda götürün. Unutursanız tshirtlerinizden birisi yastık kılıfı da olur havlu da ama aklınızda olsun yine de.

– Hostellerde genele açık ücretsiz bir çok aktivite olur. Sosyalleşmek için gidip bir kenarda oturur kalırsanız olmaz. Girerken resepsiyona sorun, birilerine selam verin. Herkes dünyayı gezdiği için orada, tecrübeleri paylaşmak muazzam bir duygu olur.

– Terlik unutmayın!

– Ortak alanlarda oturma yerleri oluyor. Tv, bazen kullanabileceğiniz bilgisayar ve konsollar da olabilir. Çok yoğun gezmeyecekseniz bu ortamlara katılmayı unutmayın.

– Giriş ya da çıkış saatlerinizin değişikliği için ya da herhangi başka bir şey için iletişim kurmanız gerekirse diye hostelin telefon numarasını kaydedin. Hostelin adresini çevrimdışı haritaya da kaydetmeyi unutmayın elbette.

– Hangi siteden rezervasyon yapalım derseniz ben çoğunlukla her hostelin kendi sitesine bakmanızı öneririm. Hostelworld bu konuda çok popüler ama hiç deneyimlemedim fakat siz oradan yorumlara bakabilirsiniz. Çoğunlukla hosteller booking.com, agoda.com gibi sitelerde de yer aldığından hepsine ayrı ayrı bakabilirsiniz isterseniz.

– Konum olarak merkezi bir yerde kalmanız seyahatinizi kolaylaştıracaktır. Ben ilk gün bir baktım ki hostelin olduğu meydandayım, hemen hostele geçip hem biraz dinlendim hem bir şeyler atıştırdım. Merkezi bir yerde olunca gir çık yapması da kolay olduğundan insan hiç üşenmiyor.


Hostelde kalmak sanıldığı ya da düşünüldüğü gibi sadece ucuzcu, genç ya da sırtçantalı tercihi değil. Asansörde 70 yaş üstü 3 arkadaşla karşılaştığımda önce şaşırdım sonra neden olmasın dedim. Aksine seyahat üstüne, deneyimler üstüne konuşmak ve paylaşmak adına tam yerine gelmiş oluyorsunuz. Henüz denemediyseniz ve bir gün yalnız yola çıkarsanız ya da uygun bütçeyle çok gezeyim derseniz kesinlikle hostel deneyimlemenizi öneririm. İlk denemeniz için iyi yorumlu, az biraz olanaklı bir yer seçin ki keyifli geçsin.

Unuttuğum ve “yol gösterici” hostel anılarınız ya da uyarılarınız varsa yorum olarak eklerseniz çok sevinirim. Okuyan yüzlerce kişi daha çok bilgi ve tecrübeye sahip olur 🙂

Bunlar da ilginizi çekebilir;

8 YORUM

BuseHaziran 26, 2018 - 09:20

3 gün sonra yolculuğa çıkıyorum.İlk defa hostelde kalacağım herzaman ki gibi çok faydalı bir yazı olmus severek okudum ?
Terlikleri koyuyorum hemen simdi çantama ?

Reply
esrageziyorHaziran 26, 2018 - 09:55

Busee iyi yolculuklar şimdiden! Terlikler önemli :))

Reply
DuyguHaziran 26, 2018 - 10:00

Merhaba, Hostel yazın gerçekten çok ayrıntılı ve faydalı olmuş! Kafamdaki tüm ön yargıları kırdın resmen:)Uygun bütçeli tatillerin efendisisin sen :)) yanımızda yiyecek olarak neler götürebileceğimizi yazacak kadar da ayrıntıya giriyorsun ki biz buna bayılıyoruz!! Senden cesaret alarak bir hostel seyahati planlıyorum. Booking.com da kaldığın hostel ile ilgili yorumları okurken 12 yataklı odalar yerine 8 yataklı odaları tercih edin yorumunu gördüm. bu odalar arasında çok büyük olmasada biraz fiyat farkı var (kişi başı 40 tl gibi). Senin bakış açını kendiminkine yakın olarak gördüğüm için sana sormak istedim. Sen kaç yataklı oda da kaldın? gerçekten fiyat farkını ödemeye değer mi 8 yataklı odada kalmak?

Reply
esrageziyorHaziran 26, 2018 - 10:04

Duygu merhaba,

Detaylı yorumun için de ben çok teşekkür ederim! Ben 8 yataklı odada kaldım. 12 yataklı olanı görmedim. Bence tamamen kalan kişilerin karakteriyle ilgili odadaki sayının sıkıntı olup olmaması, yoksa ben benim odamdaki gibi 16 kişiyle de kalabilirdim ben. Umarım harika insanlara denk gelirsin. Zaten tuvalet banyo odanın içinde olmadığından (sıra bekleme durumu olmayacak), oda içindeki sayı sanki çok sıkıntı olmaz gibime geliyor. Özellikle benim gibi çok fazla hostelde durmayacak ama arada bir uğrayıp, eşyaları bırakmak ve uyumak için kullanacaksan.

Reply
Başak TekinHaziran 28, 2018 - 22:40

Merhaba ben de geçtiğimiz kışta 1 hafta Almanya’nın kuzeyini hostellerde kalarak gezmiş biri olarak hostellerden korkmanın mantıksız olduğunu ve hijyeni sağlandığı sürece rahatça kalınabildiğini gördüm. Yazınız çok faydalı olmuş, gitmeden önce okusam içim rahatlardı ama geç olsun güç olmasın 🙂

Reply
esrageziyorHaziran 29, 2018 - 20:01

Başak merhaba,

Yüreklendirici yorumun için çok teşekkür ederim 🙂

Reply
Barış BulutMayıs 25, 2019 - 02:27

Merhaba, çok açıklayıcı ve samimi biz yazı olmuş. Hostel’de kalma kültürünün Türk gezginlerce öğrenilmesine katkılarınızdan dolayı teşekkürler. Ancak bir sitemim var. Benzer yazıların hepsinde oluğu gibi sizde hep yurtdışındaki hostel tecrübelerinizi aktarmışsınız. Biz Ölüdenizde bu sene yeni bir hostel açtık. Bizi ve Türkiye’nin pek çok yerindeki diğer hostelleride tecrübe edip yorumlarınızı paylaşmanızı dileriz.

Reply
esrageziyorMayıs 31, 2019 - 16:05

Barış Bey merhaba,

Yorumunuz için çok teşekkürler, haklısınız. Hosteliniz de hayırlı olsun, umarım ülke içinde uygun standartlarda hostelleri tecrübe edip paylaşma imkanı bulurum 🙂

Reply

Yorum Bırak

error: Bu içerik korunuyor.