AnasayfaGenel Kabin Bagajında Taşınabilecekler

Kabin Bagajında Taşınabilecekler

esrageziyor

Lowcost havayollarının hayatımıza girmesi ve kabin bagajı dışındaki eşyalarımız için fazladan ücret ödememizin gerekmesiyle birlikte bir çok kişi sadece kabin bagajına sığarak seyahat etmeye başladı. Ben oldum olası az eşya severdim fakat sık seyahat etmeye başlayıp, döviz kurlarının git gide yükselmesi daha da ekonomi yapmaya yöneltti. Son 2 yıldır seyahatler için yanımıza yiyecek bir şeyler de almaya başladım ve bunları da hep kabin bagajı kuralları uygunluğuna göre seçmem gerekti.

Özellikle son 1 yıldır sık sık Airbnb‘den mutfağını kullanabileceğimiz evler seçerek, yanımızda götürebildiğimiz yiyeceklerle; seyahatlerdeki yemek bütçesini fazlasıyla düşürmüş olduk. Evet insan gittiği yerlerde bazen dışarıda meşhur bir şeyi varsa yemek istiyor ama kimsenin de böyle bir mecburiyeti yok. Bu mecburiyeti hissetmeyenlerden olduğum için de yanıma aldıklarım bana ne kadar az harcatıyorsa o kadar mutlu oluyorum, çünkü bir sonraki seyahatim için her şey daha kolay oluyor.

Yine Instagram’da kabin bagajına yiyecek olarak neler aldığım konusunda konuşurken, Instagram’da benim gibi seyahat edip kabin bagajlarına yiyecek olarak ne aldıklarını sordum ve gelen cevaplar sonucunda kalıcı bir yazı yazmanın çok daha yararlı olacağını düşündüm. Cevap veren herkese tekrardan teşekkür ederim.

Kabin Bagajı Kuralları

Yanınıza alabileceğiniz sıvılar;

Kabin bagajı aldığınızda dikkat etmeniz gereken ilk kural; sıvılar! Çünkü kabin bagajında taşımak için sıvı kısıtlaması prosedürüne dünyanın hemen hemen her havaalanında dikkat ediyorlar.

Ana kural şu; 1 litrelik ağzı kilitli poşet (buzdolabı poşeti gibi) ve içine her biri en fazla 100ml olacak şekilde, toplamda 1 litreyi geçmeyecek sıvı alabilirsiniz. Her bir el bagajında sadece 1 poşet taşınabilir. (Poşet kuralına İstanbul havaalanlarında katı bir şekilde uygulanmıyor fakat Barselona, Amsterdam gibi havaalanlarında poşetlerin de ayrı bir şekilde çantadan çıkarılması istenmişti) Tek bir şişe 100ml’i geçiyorsa onu almayın. Şişe 200ml ya da daha büyük ama içindeki sıvı 100ml’den daha azsa onu da almayın.

Kısıtlamaya dahil yani 100ml’i geçmeyecek şekilde alabileceğiniz sıvılar şöyle;

  • Su, şurup, içki dahil her türlü sıvı
  • Kremler, losyonlar, yağlar (Kozmetik yağlar dahil), parfümler, maskara dahil
    her türlü makyaj malzemesi (Katı halde olan rujlar hariç)
  • Tıraş köpükleri, deodorantlar
  • Diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler
  • Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan
    yiyecekler
  • Kontak lens sıvıları
  • Şampuanlar… vb.

*İlaçlar, bebek sütü&yemekleri gibi özel ihtiyaçları, içeriği gösterilebilir ve uygunluğu kanıtlanabilir şekilde yanınıza alabiliyorsunuz. Tabii bunun için önceden uçacağınız havayolunun müşteri hizmetlerini arayarak, ne yapmanız gerektiğini öğrenmenizi tavsiye ederim.

Yanınıza alabileceğiniz yiyecekler;

Bunun basit kuralı şu; markette buzdolabında durmayan ve sıvı olmayan hemen hemen her şeyi kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Tabii gelen mesajlara göre çoğumuz buzdolabından aldığımız şeyleri de taşıyoruz(peynir, salam, sucuk gibi) ve kısa süreli uçuşlarda zaten sıkıntı olmuyor. Listeye bakın da neler neler alabiliyormuşuz görün, ben bazılarına bunu da mı alıyoruz dedim 🙂

  • Paket ekmek, vakumlu lavaş, kuruyemişler, kuru meyveler, grissini
  • Çabuk çorba, tarhana
  • Kek, börek, poğaça gibi hamur işleri, kısır, sarma
  • Konserveler (ton balığı, barbunya)
  • Makarna, noodle, yulaf, kahvaltılık gevrekler
  • Vakumlu peynir, vakumlu zeytin, vakumlu sucuk (Vakumsuz paketli peynirlerde olabiliyor)
  • Salam, domates(ezilmesin), salatalık, muz, üçgen peynir
  • Poşet çay, kahve, Türk kahvesi (makinesini de alan olmuş)
  • Bisküviler, protein barlar ve enerji verecek diğer kuru gıdalar

Yiyecek listesi uzar da gider, benim ilk etapta bir araya topladıklarım bunlar. Eğer yazdığım kategorilerin içine girmeyen ve kabin bagajınıza alarak tecrübe ettiğiniz şeyler varsa lütfen yorum olarak yazın ki, belki bir başkasının kararsızlığını gidermiş olursunuz.

*Yazdığım yiyeceklerin hepsi tecrübe edilip, kabin bagajına alınabilmiş şeyler fakat unutmayalım ki her zaman kurallar değişebilir, güvenlik görevlileri insiyatif alabilir. Benim bugüne dek çantamdan çıkartılan bir şeyim olmadı ama böyle bir yazı yazmışken bu uyarıyı yazmadan geçemedim.

Yanınıza alabileceğiniz elektronik eşyalar;

Evde sık sık kullandığınız ama yanınıza alıp almamakta kararsız kaldığınız basit gündelik elektronik eşyalar da oluyor eminim.

  • Saç kurutma makinesi, saç düzleştiricisi, saç maşası, seyahat ütüsü, elektirikli tıraş makinesi, laptop, kamera, tablet gibi eşyaları yanınıza alabilirsiniz.

Uçakta yanınıza/kabin bagajınıza alamayacağınız eşyalar;

Bir de ne yaparsanız yapın yolcu emniyeti ve sağlığı açısından yanınıza alamayacaklarınız var;

  • Silah ve ateşli silahlar, delici ve kesici aletler, patlayıcı maddeler, olta, matkap ve benzeri iş aletleri…

Son olarak yanınıza alabilecekleriniz hiç de az olmadığı için uçtuğunuz havayolunun kabin bagajı kurallarını kontrol etmeyi unutmayın. Özellikle kilo sınırlamasına dikkat edin ve sınırı geçmemeye çalışın. Kabin bagajınızda her duruma karşı sağlam bir poşet ya da bez çanta bulundurursanız da kilo aşımları için kol çantası olarak değerlendirebilirsiniz. Çünkü bazen online check-in yapıp, bagajınızın tartılmayacağını düşünseniz bile uçak kapısında görevliler ellerinde el tartısı ile bekleyebiliyor. Son dakika sıkıntısı yaşamamak için tedbiri elden bırakmayın 🙂

Gelecek yazılardan haberdar olmak ve yeni seyahatlerimi görmek için beni takip etmeyi unutmayın!

Instagram :esrageziyor

Facebook : esrageziyor

Bunlar da ilginizi çekebilir;

36 YORUM

ŞevvalEkim 21, 2018 - 08:03

Merhaba, Avrupa Birliği ülkelerine Türkiye’den süt ve süt ürünleri sokulması yasak diye biliyorum, bilginize.

Reply
esrageziyorEkim 21, 2018 - 10:02

Merhaba, benim bahsettiğim kendimize kadar olan miktarı. Ben bugüne dek 10’dan fazla seyahatimde paket peynir yanıma alarak seyahat ettim, hiç sıkıntı yaşamadım. Tabii benim tecrübem kimse için garanti oluşturmaz ama genel durum böyle.

Reply
MelihaAğustos 10, 2019 - 20:42

Ben de 2 kalıp kadar peyniri ve 1 sucuğu süslü hediye paketleri içinde İngiltere’ye getirdim 🙂

Reply
esrageziyorAğustos 11, 2019 - 10:47

İyi yapmışsınız, güzel tatiller 🙂

Reply
Ayse özcanŞubat 21, 2019 - 16:20

Merhabalar,
Amerika ya girişte özellikle açık sebze ve et, süt ürünlerinde çok sıkı kurallar ve para cezası var.
Bir de hiç bir yere giderken muz,almayı tercih etmem çünkü bu güne kadar gezdiğim 35 ülke içinde turkiyeden daha pahalı olduğu hiç bir ülke görmedim 🙂

Reply
esrageziyorŞubat 21, 2019 - 17:03

Merhaba,

Teşekkürler. Muz örneği de bir alternatif sadece, dileyen istediğini alır 🙂

Reply
HülyaMart 16, 2019 - 07:37

Bence bu yorum bile çok faydalı oldu 🙂 Az önce markete gidince muz da mı alsam diye düşünüyordum:))

Reply
esrageziyorMart 17, 2019 - 10:40

Asya ülkeleri dışında muzun bizden ucuz olduğuna pek rastlamadım. Hem uçaktan inince bile enerji oluyor 🙂

Reply
GülMart 12, 2019 - 20:14

Esra selamlar öncelikle eline, emeğine sağlık. Çok yararlı bir yazı olmuş. Pazartesi günü Belgrad’dan dönerken sırt çantama kapalı poşet içerisinde 70 ml lik viski koymuştum. Fakat güvenlik kontrolde içkiye el koydu, birşey yapamadık. Kapalı poşet olayını da kabul etmediler yasak dediler. Bunu nasıl kabul ettirebilirdik? İlgili ülkelerin taşıma kurallarını bulabileceğimiz ve onlara gösterebileceğimiz bir yasal siteleri fln oluyor mu?

Reply
esrageziyorNisan 8, 2019 - 11:37

Gül merhaba,

Üzücü olmuş gerçekten. Senin mesajın sonrası internette her havaaalanı için detaylı bir bagaj kuralları sayfası var mı diye baktım ama bulamadım maalesef.

Reply
Evrim KayaMayıs 27, 2019 - 22:39

Merhaba seyahat bagajında yiyecek taşımak ile ilgili tecrübelerinizi tam da ihtiyacım olan bir sırada okudum. Biraz spesifik bir sorum olacak ama konserve seçiminde teneke kutu şartı var mı ? Ben internetten aratırsanız göreceksiniz marka veriyorum mecburen çünkü piyasada başka var mı bilmiyorum Yayla markasının poşet barbunyasından ve diğer ürünlerinden aldım daha az ağırlık olacağını düşündüm.

Reply
esrageziyorMayıs 29, 2019 - 13:00

Merhaba,

Teneke olmak zorunda değil diye düşünüyorum. Burada marka vermeniz hiç sorun değil. Sıvı olarak değerlendirmeyeceklerini umarak, sıkıntısızca geçersiniz umarım diyorum. Çünkü poşet olunca ele aldıklarında daha akışkan olacaktır ama nasıl bir prosedür var onun için bilmiyorum. Bol şans.

Reply
Ahmet ErenEylül 3, 2019 - 17:40

Merhaba pişmiş tavuk ürünleri alabiliyor muyuz kabin bagajımıza?

Reply
esrageziyorEylül 4, 2019 - 08:05

Merhaba, bunu daha önce deneyimlemediğim için bilemiyorum.

Reply
LAURAEylül 11, 2019 - 07:08

Merhaba. kabin bagajına saç düzleştirici koyabileceğimizi yazmışsınız. ancak internette bazı sitelerde yasak yazıyor. yanımıza alırsak sıkıntı çıkar mı acaba?

Reply
esrageziyorEkim 3, 2019 - 08:59

Merhaba, ben daha önce sıkıntı yaşamadım. İsterseniz uçacağınız havayolunun müşteri hizmetlerini arayarak sorun. İyi uçuşlar.

Reply
BaşakEkim 10, 2019 - 01:39

El bagajı hariç kol çantamda olabiliyor mu?
El bagajında metal içerikli takılar bulunabiliyor mu?

Reply
esrageziyorEkim 20, 2019 - 15:33

Merhaba,

Bazı havayolları el bagajı + kol çantasının 7 ya da 8 kiloyu geçmemesini kural olarak koyduğu için uçacağınız havayolunun el bagajı kurallarını okumak size en doğru cevabı verecektir. Muhakkak internet sitelerinde yazıyordur.

Reply
sedaEkim 18, 2019 - 08:50

Merhaba, yazınız çok faydalı çok teşekkür ederim. ah kur böyle olmasa da bu kadar düşünmek zorunda olmasak keşke. 2 yaşında çocukla iskandinavyaya gideceğiz. Pek çok şey taşımak istiyorum yanımda. Eşimin de benim de 20 şer kg bagaj artı 8 er kg el bagajı hakkımız var. Yaz ayı olacağı için kıyafetler ince. Bagaja alabileceklerimiz konusunda daha özgür müyüz? Ekstra tavsiyeniz olur mu. şimdiden çok teşekkürler

Reply
esrageziyorEkim 20, 2019 - 15:32

Seda merhaba,

Uçak içi değil de alt kısma vereceğiniz bagaj konusunda tehlikeli madde ve gideceğiniz ülkeye sokulması yasak olan şeyler taşımadıkça istediklerinizi alabiliyorsunuz. Eğer çok eşyanız olacak ama sığdırmak için ne yapalım derseniz vakumlu torbalar gerçekten çok yararlı oluyor, kesinlikle öneririm. Ayakkabılar dahil vakumladığımız zaman hiç şekil bozukluğuna uğramadılar.

Kur durumu için yanınıza atıştırmalıklar alarak rahat edebilirsiniz diye düşünüyorum. İlk bir kaç gün için belki basit yemeklik şeyler de götürebilirsiniz. Kendiniz için yanınıza konserve almak da mümkün.

Güzel bir seyahat dilerim.

Reply
anonimMart 15, 2020 - 18:12

vakumlu torbalardan kullanıp memnun kaldığınız bir marka var mı acaba önerebileceğiniz?

Reply
esrageziyorMart 17, 2020 - 09:43

Merhaba. Daha önce hep internetten satın aldım, iyi yorumları olan ürünler alınabilir. Ya da A101, Bim gibi marketlere geliyor arada bir denk gelirse onlar da denenebilir. Çünkü belirli bir kullanımdan sonra hem taşımaya hem paketlemeye bağlı olarak bir yerlerden hava alması muhtemel gibi.

Reply
asliEkim 26, 2019 - 06:12

Merhaba peki bebeğim icij alacagım suyu da attıracaklardir muhtemelen ama oralarda nasıl ona su bulacagim ki 😑

Reply
esrageziyorEkim 26, 2019 - 16:38

Her yerde su bulabiliyorsunuz ama özel bir durumu varsa bunu raporlayarak alacaklarınızı da alabilirsiniz.

Reply
Peri KeskinKasım 6, 2019 - 21:46

Merhaba, Türk kahve makinesi aldım onu el bagajı olarak götüre bilirmiyim?

Reply
esrageziyorKasım 19, 2019 - 12:31

Merhaba, sanırım götürmek mümkün. Götürebildiniz mi?

Reply
İsmailAralık 15, 2019 - 06:41

Mrb. Bildiğiniz üzere Euro bizim TL karşısında yüksek. Bazı döviz büroları madeni Euroları normalinden ucuza veriyorlar, ortalama 1-1,5 tl civarında aşağı alınabiliyor. Sormak istediğin şu kabin bagajında 300-400 Adet madeni para taşınabilir mi. Gideceğim ülke Almanya.

Reply
esrageziyorŞubat 18, 2020 - 09:20

Merhaba,

Bu konuda hiç deneyimim olmadı. Siz denediyseniz ve paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Reply
anonimMart 15, 2020 - 18:11

kabin bagajı değil de normal bavulumuza 100 ml’den fazla sıvı alabiliyor muyuz? mesela 150ml yüz temizleme jeli gibi?
(eğer alabiliyorsak) bavulumuz kabin bagajı büyüklüğündeyse ve biz 100 mlden fazla olan bir sıvıyı yanımıza almışsak, onu normal bavulların yanına koydurabiliyor muyuz? yoksa boyundan dolayı illa kabinde yanımızda mı olması gerekiyor?

Reply
esrageziyorMart 17, 2020 - 09:42

Merhaba, normal bagaja evet 150 ml alabilirsiniz. Fakat sizin sadece 150 ml olan ürününüze bagaja vermeniz mümkün değil, hem bagaj hakkınız olmalı hem de çanta içinde olmalı.

Reply
anonimMart 17, 2020 - 09:55

yok sadece o ürünü bagaja vermeyi kastetmemiştim, yanımızda tek bavulumuz var ve o da kabin boyundaysa yanımıza almak yerine bagaja verebiliyor muyuz bavulumuzu komple? bagaj hakkı durumunu biraz daha açabilir misiniz acaba?

Reply
esrageziyorMart 17, 2020 - 18:23

Her havayolu bilet türüne göre kabin bagajı ve uçak altı bagajı için var olan hakkınızı bilet alırken sizinle paylaşır. Uçak altına bagaj verebiliyorsanız, içine koyduğunuz sıvı için herhangi bir kısıtlama yok. Tabii gideceğiniz ülkelere göre götürebileceğiniz sıvılar da değişir, havayolunun sitesinden detaylara bakmalısınız.

Reply
feyzaKasım 24, 2021 - 12:22

merhaba, kabin bagajında kestane şekeri taşımak mümkün mü? paket ağırlıkları 250 gr dan başlıyor, içerisindeki şurup miktarı sorun olur mu?

Reply
esrageziyorŞubat 1, 2022 - 11:12

Merhaba, maalesef bunu bilmiyorum.

Reply
feyzaKasım 24, 2021 - 12:23

merhaba, kabin bagajında kestane şekeri taşımak mümkün mü? paket ağırlıkları 250 gr dan başlıyor, içerisindeki şurup miktarı sorun olur mu? vakum yaptırsak yada kilitli poşette taşısak kabul ederler mi?

Reply
Onur YeşildağEylül 24, 2022 - 21:01

Süpersin Esra , Dardanelspor ton balığı götürecektim cevabı sitende buldum.

Reply

Yorum Bırak

error: Bu içerik korunuyor.