AnasayfaGenel Marmaris Gezi Notları

Marmaris Gezi Notları

esrageziyor

Mavinin güzel tonlarının, arıların ve biraz da kıvrımlı yolların ilçesi Marmaris. Belki de Fethiye ile birlikte 13 ilçesi olan Muğla’nın en popüler ilçelerinden birisi. Arı dediysem en baştan korkmaya gerek yok ama dikkat edin. Zaten yol kenarlarındaki “bal satılır” gibi tabelalardan bu arıların neden buralarda olduğunu anlıyorsunuz. Her yerde arı var ve herkes bal satıyor.

GENEL BİLGİLER

Nerede :Marmaris Muğla’nın bir ilçesi ve Akdeniz kıyısında bulunuyor.

İklimi : Akdeniz iklimi görüldüğü için neredeyse Aralık ayına kadar denizlerde yüzebilirsiniz. Tabii yaz döneminde yüksek sıcaklarla karşılaşacak olmanız da çok olası.

Ulaşım : Hava yolu ile ulaşım için ya Bodrum – Milas Havaalanı’na uçacaksınız ya da Dalaman Havaalanı’na.

Yüksek Sezon : Haziran, Temmuz, Ağustos ayları Ege ve Akdeniz kıyılarımız için hep yüksek sezon olarak geçtiğinden bu dönemde fiyatlar da genelde ortalama üstü oluyor.

Marmaris Rotası : Biz Marmaris’te 4 gece kaldık ve gittiğimiz günü saymazsak eğer 3 tam gün gezdik. Araç kiraladığımız ve güne erken başladığımız için bu listede yazdığım her yeri rahatlıkla görebildik. Siz de 3 gün ayırarak Marmaris’i güzel bir şekilde gezebilirsiniz.

1. Gün : Kız Kumu Plajı, Delikyol, Selimiye, Sığ Liman Plajı, Cennet Koyu, Bozburun, Söğüt
2. Gün : Çiftlik Koyu, Bayır Köyü, Kumlubük, Amos Koyu, Turunç, İçmeler
3. Gün : Marmaris çıkışlı tekne turu
+ Yol üstü durakları : Sedir Adası ve İncekum

Marmaris Kalesi

ULAŞIM

ARAÇ KİRALAMA : Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan 50 dakikalık bir uçuş ile Dalaman Havaalanı’na vardık ve 11 günlük seyahatimiz için araç kiraladık. Bayram döneminin yoğunluğunda gidiyor olmamız fiyatları çok etkiledi, fiyattan ziyade araç bulmak önemliydi biz de Instagram üstünden Likya Rent Kaş’ı bulduk ve kiralamamızı sorunsuzca yaptık. Sezona göre ve kiralama süresine göre değişen ücretleri 150-200tl arasında. Kredi kartı bilgilerimizi aldılar ama herhangi bir depozito çekme durumu olmadı. Araba kiralama işlerini pek sevmediğimiz ama bu rotayı yapabilmek adına araca ihtiyacımız olduğu için neyse ki günleri kazasız belasız atlattık, şirketten yana da bir sıkıntı yaşamadık.

TOPLU TAŞIMA : Buralarda gezmenin en iyi yolu özel araç olsa da hemen hemen gittiğimiz her yer için toplu taşıma gördük, sadece toplu taşıma kullanırken saatlerine göre iyi plan yapmak gerek. Bazı koylara günde bir kaç kez sefer olurken, daha yakın mahallelere sık sık dolmuşlar bulunuyordu. Tüm toplu taşıma güzergahlarınız için belediyenin sayfasından, şuradan, bakabilirsiniz.

HAVAALANINDAN ULAŞIM :Havaalanlarından şehir merkezlerine ulaşım için de MUTTAŞ adında servisler var. 2019 yılı fiyatlarına göre Marmaris – Dalaman Havaalanı arası 25₺, Milas Havaalanı – Muğla Otogar ( Marmaris’e 55km) arası da 25₺. Bu servislerin saatlerine bakmak için de şu siteye bakabilirsiniz.

Selimiye

KONAKLAMA

Marmaris’te merkezde yürürken sağa baksanız İngiliz sola baksanız Rus arkanızı dönseniz Arap turist göreceğiniz bir yer haline gelmiş. Hatta bir çok İngiliz burada mülk sahibi olmuş ve yaşıyor. Uçakta karşılaştığımız, Marmaris’te yaşayan bir İskoçyalı “buraların en güzel zamanı Ekim” diyordu bize, kendisi bile gelip yerleştiği yerde kalabalıktan sıkılmış bir halde 🙂

Yüksek sezonda geliyor ve aracınız varsa, bizim gibi bir rota izleyecekseniz merkezde kalmak hiç fena bir fikir değil. Eğer toplu taşıma kullanacaksanız zaten en iyisi merkezde kalmak.

Sakin sakin gezeyim diyorsanız Selimiye, Bozburun, Söğüt tarafında kendinize kalacak bir yerler bakabilirsiniz.

Biz bayram dönemine denk geldiği için Marmaris Polis Evi’ne rezervasyon yaptırarak tam Marmaris’in göbeğinde kaldık. Tabii o zaman da şehir merkezinde kalmanın araç parkı açısından büyük sıkıntı olduğunu öğrendik. O yüzden siz merkezde kalacak ve aracınız olacaksa otoparkı olan bir konaklama yeri seçmeye dikkat edin.

Özellikle merkezde 200 Lira – 400 Lira arasında konaklayacak apart, pansiyon gibi yerler bulmanız mümkün.

Eğer kalabalık bir grupsanız Airbnb’den ev bakarak masrafları çok daha uyguna getirebilirsiniz. Seçeceğiniz evin iyi yorumlara sahip olmasına dikkat etmeniz yeterli. Hatta ilk konaklama için toplam 250 lira ve üstü tutacak bir ev bulursanız buradan kayıt olarak 130 lira indirim elde edebilirsiniz. Böylece çok daha uyguna konaklama işini çözebilirsiniz.

Söğüt Adası


GEZİLECEK YERLER

Bizim gezi rotamıza göre her yeri tek tek yazacağım, siz de gözünüze kestirdiğiniz yerleri Google Maps ya da Maps.me uygulamalarını indirerek, haritalarınız üstünde işaretleyebilirsiniz. Hatta fazla internet yememesi ve bazı zamanlar Yunanistan sınırına yaklaşınca operatörünüzün de değişme riskine karşı haritaları çevrimdışı olarak indirmenizi de tavsiye ederim.

ALTIN KURAL! : Yaz aylarında yazacağım her yer kalabalık oluyor. Eğer sakin zamanını bulmak ve kimseler yokken fotoğraf çekmek istiyorsanız saat 7’de güne başlayın ve Marmaris’te olduğunuz sürece yanınızdan deniz ayakkabılarınızı ve su altı gözlüğünüzü eksik etmeyin.

Kız Kumu Plajı


Kız Kumu Plajı
Kız Kumu, Marmaris Orhaniye yolu üstünde kalıyor. Burasının uğrak bir nokta olmasının nedeni yaklaşık 600 metre gibi bir alan denizin içinde patikalaşmış ve denizin ortasından yürüyebiliyorsunuz bu kızıl kumlar üstünde. Bileklerden başlayan derinliği dizlerinizin üstüne kadar çıkabiliyor. Erken saatlerde kimse olmasa da çoğu fotoğrafta gerçekten çok çok kalabalık bir plaj oluyor burası. Aynı zamanda sahilde ücretli şezlonglar ve büfeler de bulunuyor. Sadece havlusunu serip yatmak isteyene de yer var.

Delikyol


Delikyol Koyu
Selimiye’ye giderken sağda kalan bir koy. Aynı zamanda burada bir de işletme/restoran var. Şezlonglar olduğu gibi halk alanı da bulunuyor. Özellikle öğle saatlerine kadar çok sakin olan bu koy öğleden sonra genelde dalgalı oluyormuş. Deniz genel olarak taşlık.

Söğüt Tekne Turu

Selimiye
Marmaris’e yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Selimiye, halkın balıkçılıkla geçimini sağladığı mahallelerden birisi. Türkiye’nin popüler yat limanlarından birisi Sığliman Koyu’nun da burada olması Selimiye’yi son yıllarda çok daha fazla popüler yapmış. Selimiye minik güzel ama doyasıya yüzme alanı sağlayan bir kıyısı yok çünkü gerçekten her yanında tekne var. Ama ne var; güzel kahvaltı mekanları, kafeler ve restoranlarla denize nazır keyifli bir kaç saat geçirebilirsiniz.

Son yıllardaki popülaritesiyle konaklamak için de seçenekler oluşmuş. Benim özel bir önerim yok ama çok çok sakin bir kaç gün geçireyim derseniz en azından iskelesi ve şezlongları olan bir yer seçmenizi öneririm.

Sığ Liman Plajı


Sığ Liman Plajı
Selimiye yakınlarında kumsalı olan bir yere yürüyerek gideyim ve denize gireyim diyorsanız Sığ Liman’a gelebilirsiniz. Arabayla gelecekseniz de yol boyuna park edip plaja doğru yürüyebilirsiniz. Plaj çok sakin ve gördüğüm kadarıyla işletme yoktu. Su da gerçekten çok çok sığ. O yüzden burada bir çok çocuklu, bebekli aile gördük.

Cennet Koyu


Cennet Koyu
Eğer erken saatlerde Sığ Liman plajına geldiyseniz, Cennet Koyu’na doğru yürüyün. Erken saat dememin sebebi, ilerleyen saatlerde bu koyun rengini cam gibi bulamayabilirsiniz ve gittiğinize üzülebilirsiniz. Aynı zamanda teknelerin de yanaştığı bir alan olduğundan gün sonuna doğru ister istemez rengi değişiyor.

Sığ Liman plajına geldiğinizde sağ tarafta ormanlık alanı göreceksiniz ve Cennet Koyu için o ormanlık alana doğru suyun içinden yürüyüp, patika yolu takip ederek yürümeniz gerekiyor. Bu yürüyüş en fazla 15 dakika sürüyor ve kendinizi minik, cam gibi bir koyda buluyorsunuz. Özellikle koya vardığınızda sağ tarafta boş bir alan oluyor çamların altında, işte orası hem serin oluyor hem de güneşi engellediği için başka bir şeye ihtiyacınız olmuyor. Tabii yanınıza su gibi ihtiyaçlarınızı almayı unutmayın. Deniz taşlık ama burada da su altı çok güzel!

Bozburun
Bozburun da Marmaris’e yaklaşık 50 kilometre mesafede bir tatil beldesi. Burası da Selimiye kadar sakin ve enfes bir yarım ada kıyısında bulunuyor. Özellikle günübirlik tekne turları için güzel kalkış noktalarından birisi Bozburun.

Söğüt

Söğüt
Selimiye ve Bozburun’u geçtikten sonra Söğüt’e varıyorsunuz. Bana göre en sakin yerlerden birisi burasıydı, denize girmek de pek zor değildi. Söğüt’e doğru giderken Selimiye ve Bozburun’u gören manzarayı kaçırmayın ama bana sorarsanız oraları gezdikten sonra Söğüt kıyısına gelip denize girebilirsiniz. Deniz komple taşlık, ücretsiz bir alan bulmak biraz zor ama kayaların üstüne çantanızı bırakarak kendinizi denize atabilirsiniz. Eğer tesis istiyorsanız da bir kaç tane bu kıyıda şezlonglu restoranı olan yerler gördüm. Genelde 50 liralık yeme içme karşılığında şezlongları kullanabiliyorsunuz ya da sadece şezlong için ücret talep ediyorlar.

Biz yakındaki adaları görmek için Söğüt’ten akşam turu yaptık. Instagram’da “Sezar Boat Sogut” ismindeki hesapla konuşup akşam 17-20 turuna katıldık. Genelde Bozburun’da da Söğüt’te de bu tarz tekneler özel tur gibi yapıyor ve kişi başı ortalama 100 lira ücret istiyorlar. Özellikle kalabalık bir grupsanız böyle bir tur yapmanızı kesinlikle öneririm.

Çiftlik Koyu


Çiftlik Koyu
Hem kamp severler hem de tüm günü sakince uzuun bir plajda geçireyim ve cam gibi bir suda yüzeyim isteyenler için en güzel seçeneklerden birisi Çiftlik Koyu. Araçla ulaşırken sürekli döne döne gidilen yollar biraz yorsa da buraya gelmeye değer. Kumsal da deniz de taşlık. Denize girdiğinizde ayak parmak uçlarınıza kadar görebiliyorsunuz erken saatlerde. İsteyenler için burada şezlong/restoranlar olan işletmeler de var. Biraz plajda ilerlerseniz tamamen havlunu ser yat kısımlarını da görüyorsunuz. Arabanızı yol kenarına bırakıp 3-5 dakika yürümeniz yeterli. Erken saatte giderseniz işletmelerin olduğu kısma doğru da ilerleyip boş yer var mı diye bakabilirsiniz.

Marmaris Tekne Turu / Gebe Kilise Koyu

Bayır Köyü
Çiftlik Koyu’ndan çıkıp Kumlubük’e doğru giderken geçtiğimiz Bayır Köyü’nde durduk. Burası minik bir köy meydanı ve caminin yanında, kocaman ağacın altında bir kaç kafe var. Biz de gözleme(10tl) ve ayran(5tl) molası verdik. Ortadaki sandalyeleri çok olan kısımdansa hemen caminin yanında kalan minik dükkanda fiyatlar daha uygun, biz de yedikten sonra fark ettik ama sizin aklınızda olsun.

Kumlubük
Deniz neredeyse Çiftlik Koyu’ndaki kadar güzel ama kum! Rüzgar varsa buraya gelmemenizi öneririm. Öncelikle araçlar tamamen kumsala giriyor. Rahatlık gibi görünse de bence denize kadar arabanın gelmesine pek de gerek yok. Daha mühimi ise havlu serip yatayım dediğiniz vakit art arda o kadar çok kumlu rüzgar esiyor ki ne yattığınızdan ne oturduğunuzdan hiç bir şey anlayamıyorsunuz. En azından biz gittiğimizde böyle oldu. O yüzden siz de ya hava durumuna göre gidin ya da eşyalarınızı olabildiğince arabada bırakıp denizde yüzün.

Amos Koyu

Amos Koyu
Marmaris’te araçla ulaşabileceğiniz en güzel koylardan birisi Çiftlik ise diğeri de Amos olmalı! Profesörler Sitesi’nin içinden geçip kıyıya kadar iniyorsunuz. İndiğiniz kısımda araç park edecek yerler var, gördüğüm kadarıyla ücretsizdi. Amos’da tek 1 işletme var ve koyun çoğu kısmını şezlonglarıyla doldurmuş. Yine de sağ ve sol tarafta ücretsiz olarak havlunuzu serip, bu güzel koyun tadını çıkaracağınız kısımlar var. Balıklar da su da çok güzeldi biz gittiğimizde, gitmeye değer!

Turunç ve İçmeler
Bunlar art arda 2 mahalle. Her ikisi de yazlıkçılıkla başlyaıp otellerin varlığıyla devam eden bir serüvenle adlarını duyurmuş. Ya da tam tersi önce oteller sonra evler bilmiyorum ama buradaki tesislere rağmen güzel bir deniz size sunan mahalleler. Koy koy gezmek yerine, standartları yüksek bir otelde konaklamak ve aynı zamanda denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız buradaki tesisler sizin için uygun olabilir.

Eğer ki sadece bir tanesine gitme fırsatınız olacaksa mavi bayraklı plajıyla Turunç’u görmenizi tavsiye edebilirim.

Marmaris Tekne Turu


Marmaris Tekne Turu
Birden çok ilçe gezeceğimizden tekne turu yapmak için kendimize iki ana yer seçmiştik, birisi Göcek diğeri de Marmaris’ti. Söğüt’te yaptığımız özel turu saymazsak Marmaris tekne turu kesinlikle tur yapmaya en çok değen lokasyonlardan birisi!

Hala hınca hınç dolu teknelerde kapanın oturduğu onun yeridir mantığı çoğunlukta olsa da, artık bazı tekneler az müzik hem kapalı hem açık alanda sana özel yer belirleyerek seni turuna dahil edebiliyor. Marmaris’teki Doğan Güneş Teknesi onlardan birisiydi ve gerçekten keyif alarak bir gün geçirdik. Hiç kimseyi yüzde yüz öneririm diyemiyorum çünkü insan işi, hizmet kalitesi her zaman değişebilir ama göz atacaklarınızdan birisi olsun derim.

Marmaris tekne turunun fiyatı biz Mottojoy uygulamasından alarak 60 liraya katılmış olduk, tekneden alırsanız 80-100 lira ortalamasında oluyor genelde. Böyle uygulamaları ve kampanyaları takip etmekte yarar var. Tekne turunda aynı zamanda öğle yemeği de dahil oluyor. Balık ya da tavuk gibi seçenekler oluyor, yanında da makarna ve salata koyuyorlar. Bence gayet yeterli bir tabaktı. İçecekler ve geri kalan her şey ekstra olarak ücretli.

Tekne turunun genelde belirli bir rotası olsa da, tura katıldığınız günkü rüzgar ve hava durumuna göre de farklı koylara uğrayabiliyor. En azından bizim kaptan özellikle sakin koylara giderek, kimsenin olmadığı koylarda yüzmemizi sağladı. Bizim araçla gittiğimiz Çiftlik ve Amos‘a da uğradı. Bunların dışında tekneyle iyi ki gitmişiz dediğimiz 2 koyun ismi de; Gebe Kilise Koyu ve Ilıpınar Koyu. Gerçekten ama gerçekten her biri ayrı ayrı turkuaztan tonlar taşıyan koylar olduğu için çok çok güzeldi. İyi ki sadece tekneyle ulaşabiliyoruz diye içimden geçirdim.

İncekum Plajı


İncekum Plajı
Marmaris’te görebileceğiniz en güzel kumlu plajlardan birisi kesinlikle İncekum. Sedir Adası’nda Kleopatra Plajı ile hemen hemen aynı özelliklere sahip güzel bir plaj burası. İncekum Plajı’na gitmek için rotanızı Çamlı Köyü’ne çevirmeniz gerekiyor. Marmaris’ten bu köye giden dolmuşlar da var. Kendi aracınızla gidecek olursanız gittiğinizde ücretsiz park yeri var.

Plaj girişinde sizden 15 lira alıyorlar ve sizi traktörle (aslında 8-10 dakika yürüseniz ulaşabileceğiniz bir yerde plaj) götürüyorlar. Bu ücrete duş ve tuvalet kullanımı da dahil. Doğrusu hem kıyı kanunu olup hem de sırf içeriye giriş ücretini “etraf güzel kalsın diye” alıyoruz alt metnini onaylamıyor olsam da tüm günümü -bu sefer- bu tartışma içinde geçirmek istemedim. Bu arada traktörle gitmenizin sebebi yolların bozuk, kum ya da çamur olması değil; yolu da bildiğiniz kaldırım taşı döşemişler ama sanırım giriş ücreti olarak alınan ücrete “bakın biz ulaşımı da sağlıyoruz” diye, verilen para için görülen bir hizmet yaratmak istemişler. Normalde aracınızla plaj kısmına gidemiyorsunuz ama elbette biz oradayken bir kaç araç işletmenin yanına kadar gelip park etti ve denize girdi. Kurallar herkes için değil! Eğer siz de içeride kendiniz havlunuzu serip yatacaksanız, yürüyerek gitmeyi talep edebilirsiniz. Traktörle dönecek olanlar için son saati akşam 19, bir traktör girişten plaja insanları taşırken diğeri de plajdan giriş kısmına sürekli taşıma halinde.

Ana plaja dek 2 küçük yer göreceksiniz İncekum’da. İlki çok çok küçük, ikincisi ise orta boyutlarda ve erken saatlerde çok sakin bir alan. Asıl İncekum’un bulunduğu alanda ise kişi başı 15 lira olarak kiralayabileceğiniz şezlonglar ve ücretsiz olarak kullanabileceğiniz piknik masaları var. Aynı zamanda bir tane de restoran bulunuyor.

Yüksek sezonda öğleden sonra bu gibi plajlara gelmenizi pek önermem çünkü gerçekten öyle böyle kalabalık olmuyor. Kalabalık benim umrumda olmaz derseniz tamam ama aksi türlü Çin’deki su parklarına dönen bir görüntü oluşuyor denizin içinde, herkes yan yana.

Biz ilk traktörle plaja gittiğimizde kimsecikler yoktu ve kesinlikle erkenden gitmeye değer! Ana plaj alanında biraz vakit geçirip, ortadaki tesissiz alana yürüdük ve havlularımızı sererek Fırat’la birlikte 2-3 saat yüzdük. Hem kimse olmadığı için eşyalarımızı da rahatça bırakıp birlikte yüzebildik hem de yumuşacık kumlu bir kıyı olduğundan sudan çıkasımız gelmedi.

Bunların dışında Marmaris seyahatinize eklemeniz gereken yerlerden birisi bence eşsiz kumu ve mavinin en güzel tonlarıyla Sedir Adası! Bu ada ile ilgili gerekli tüm detayları başka bir yazıda paylaştım. Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Notları yazımı da okumayı unutmayın.

YEMEK

Marmaris’te geçirdiğimiz günler boyunca genelde yemek için uygun ve kolay ulaşılabilir olması sebebiyle konakladığımız polis evini tercih ettik ama bazı günlerde de denemek istediğimiz yerlere gitmeyi ihmal etmedik.

KARADUT NO:12 (Kahvaltı/Selimiye)
O gün gezerken ilk durağımız Selimiye olduğundan kahvaltıyı da 9 gibi burada yaptık. Öncesinde bir kaç yer gezdiğimiz için güzel bir kahvaltı adına Karadut’a geldik. Selimiye’de art arda sıralanmış güzel mekanlardan birisi burası. 3 girişimci kadın açmış ve titizlikle, aynı zamanda güzel enerjileriyle yaptıklarını paylaşıyorlar.

Biz de Karadut kahvaltı söyledik ve 2 kişilik kahvaltının fiyatı 130 liraydı ve fazlasıyla yeterliydi. Çay sınırsız, menüde daha çok fazla güzel seçenek var. Sadece kahvaltı için değil öğlen ya da akşam da buraya gelip yiyecek bir şeyler bulabilirsiniz.

Karadut No:12

Karadut No:12

SÖĞÜT LODGE PANORAMA (Akşam Yemeği / Söğüt)
Tüm günü aynı kıyıda geçirip, tekne turu yaptıktan sonra hızla Söğüt Lodge’a gün batımının son kızıllıklarını görmek için yetiştik. Burası tam günü batırmalık, az biraz tepede, o minik adaları gören güzel bir restoran.

İçerisinin tasarımı da bulunduğu konum da gerçekten keyifli. Akşam üstü saat 17 gibi İtalyanların aperitivosunu yapmak ya da akşam yemeğine gitmek için güzel bir seçenek. Burada da kişi başı ortalama 100-150lira ödeyerek bir akşam geçirebiliyorsunuz.

Gittiğinizde “korukçello” var mı diye sorup, denemenizi tavsiye ederim!

MEMED OCAKBAŞI (Akşam Yemeği / Marmaris)
Marmaris’teki son akşamımızda sahilde yürüyerek kendimize bir yemek yeri seçmek istedik ve sonra burayı görünce biraz iç kısımlara doğru yürüyüp bulduk. Doğrusu pek ocakbaşı arayan birisi değilimdir ama burası geleneksel anlamdaki ocakbaşı görüntüsünden uzak ve çok daha modern bir yer olmuş. Girer girmez ambiyansı sevdim.

Burada klasik ocakbaşı seçeneklerinin yanında alkol de var ve gerçekten içerideki müşteri portföyü sizi uluslararası bir restoranda gibi hissettirebilir. Biz gittiğimizde İngilizler ayrı, Almanlar ayrı, teknesinden inip gelen Türkler ayrı bir masada oturuyordu. Keza lezzetler de pek güzeldi. Mezeler 10-15 lira, ana yemekler 25-40 lira ortalamasında.


Marmaris’i beklediğimizden daha çok sevdik! İncekum, Çiftlik Koyu, Cennet Koyu ve Sedir Adası buradaki favorilerim oldu. Bir gün yine geleceğimizi bilerek Ağustos tatili rotamıza devam ettik.

Instagram’da #esrageziyormugla etiketinden Muğla seyahatimle ilgili daha fazla görsel ve farklı bilgiler bulabilirsiniz, bakmayı unutmayın.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

6 YORUM

Levent GölcüHaziran 19, 2020 - 12:52

Merhaba. Ne kadar güzel bir yazı olmuş. Resimlerde harika. Ellerinize emeklerinize sağlık.

Reply
esrageziyorHaziran 20, 2020 - 11:14

Çok teşekkür ederim 🙂

Reply
ZEYNEP BİLİRHaziran 30, 2020 - 10:11

Harika bir yazı, dünya üzerindeki cennet parçalarından biridir MARMARİS, bize de bekleriz 🙂
bnbotel.com

Reply
Turgay SelviOcak 26, 2021 - 06:11

Cok guzel bir yazi olmus Esra.

Reply
esrageziyorŞubat 15, 2021 - 18:02

Çok teşekkür ederim 🙂

Reply
Tanem KORKMAZMayıs 21, 2021 - 12:31

Mükemmel bir rehber olmuş, ellerinize sağlık

Reply

Yorum Bırak

error: Bu içerik korunuyor.