AnasayfaÜlkelerTürkiye Adana Gezi Notları

Adana Gezi Notları

esrageziyor

*2019 Şubat ayında güncellendi. Çünkü yine bir hafta sonu lezzet turu için Adana’ya gittik ve bir çok yeni yerde yemek yedik. Denediklerimizi de eklediğim bu yazı 2 Adana seyahatinin sonucu olmuş oluyor. 2019 seyahati için biletlerimizi ise Pegasus Havayolları’ndan 140 liraya almıştık.

Son zamanlarda yeme içmeye o kadar düşkünüz ki Fırat’la, ne zamandır aklımızda ülke içinde bir yerlere gidip kendimize güzel ve keyifli bir ziyafet çekmek vardı. Hem haftasonuna sığsın hem de çok soğuk olmasın istiyorduk ki Adana’da karar kıldık. Cuma geceden ya da Cumartesi sabahtan gidip Pazar akşam dönmek çok idealdi Adana seyahati için biz de denk gelecek bilete göre karar veririz diyip aklımızda yerini yaptık. Pegasus’un Black Friday kampanyasını yapmasıyla hemen Adana biletlerine baktım ve Cuma akşam gidip, Pazar akşam dönmelik kişi başı 90 liradan 2 bilet kaptık. (2018)

Adana benim daha önce defalarca gittiğim ve hep hava durumu olarak aşırı sıcak hatırladığım bir ilimizdi, bu sefer insanının sıcaklığı daha çok yer etti hafızama. Bir de refüjlerdeki ve kaldırımlardaki turunç ağaçları! Elbette her yerde her türlü insan var ama ben Türkiye haritasının sağ tarafına geçtikçe gördüğüm o kendine has durumları ve sıcaklığı ayrı bir seviyorum, bazı samimiyetleri siz yaşamadan size anlatabilmem de pek mümkün olmaz zaten.

Doğrusu Adana’ya gideceğimiz son haftaya kadar çok fazla da araştırma ve plan yapmadım. Bu sefer tamamen Instagram’da sordum ve gelen tavsiyelerle yol aldık. Denediğimizden çok deneyemediğimiz oldu, o yüzden isim isim hepsini buraya da ekliyorum ki belki siz yazdığım herhangi bir yeri araştırıp, sevebilirsiniz.

Pegasus / Sabiha – Adana arası uçuş yaklaşık 1.5 saat sürüyor

ULAŞIM&KONAKLAMA

Sunexpress, Pegasus, Türk Hava Yolları, Onur Air, Atlas Global ve Anadolu Jet Adana’ya uçan havayolları. Adana Havalimanı şehir merkezine çok yakın olduğu için aslında ulaşım da çok rahat. Biz gece 12 gibi indiğimizden direkt taksiyle kalacağımız yere gitmeyi tercih ettik. Taksiyle şehir merkezinde bir yerlere gitmek ortalama 20-30 lira tutuyormuş. Siz gün içi saatlerde gidecekseniz havaalanından çıkıp, 3-5 dakika yürüdüğünüzde otobüs durağını görebilirsiniz. Nereye gidecekseniz de otobüs şoförleri yardımcı oluyor hangi otobüse binmeniz gerektiği konusunda. Yeşil çizgili olanlar otobüste para kabul ediyordu ve tek kişi 2.5 liraydı. (2019/Mart)

Konaklama olarak bizim tercihimiz Adana Polis Evi oldu. Polis, polis yakını ya da kamu mensubu iseniz yine Polis Evi’nde kalabilirsiniz. Memuriyet durumu olmayan siviller de yer durumuna göre kabul ediliyor, arayabilirsiniz.

Benim denemediğim ama gidenlerden sık sık gördüğüm kadarıyla Adana merkez otelleriarasında Hilton, Ibis gibi oteller Adana’da konaklama adına tercih edilen yerlerden. Öğretmen Evi de maliyet açısından uygun bir tercih olabilir. Uygun fiyatlı konaklama seçeneklerinin olması, Adana’yı gezmeyi de kolaylaştırıyor. Özellikle merkezi kısımlarda bir otel bularak konaklarsanız yürüyerek bile gezilecek bir çok yere ulaşabilirsiniz. Sıcak zamanlarda gidiyorsanız öğlen vakitlerinde dinlenmek için de otelinizin yakın olmasına dikkat etmek isteyebilirsiniz, çünkü Adana 🙂 Tüm Adana otellerinibir arada görmek isterseniz yeşil linklerden birisine tıklamanız yeterli.

YEMEK

Zaten bunun için gelmedik mi? Kesinlikle evet. Yediğinize, içtiğinize değmeyen yer yok gibi. İki kişi bir yemekten ortalama 50 liraya kalkabiliyorsunuz. En azından bizim gittiğimiz yerler öyleydi. Mekanların bildiğim ve bulabildiğim kadarıyla açılış ve kapanış saatlerini de yazıyorum çünkü bazılarına gittiğinizde iş işten çoktan geçmiş olabilir, o yüzden siz de gideceğiniz yerlerin saat durumuna dikkat edin derim. Şimdi sıralayayım hepsini.

* Yazdığım fiyatlar 2018 Mart ayı fiyatları

Kazım Büfe / Adana

Kazım Büfe ( 06:00 / 01:00 )

Muzlu sütüyle meşhur olmuş bu büfe günün her saati tercih ediliyor. Biz ilk gün kahvaltıya başlangıç olarak gidip muzlu süt ve yengen denedik ve her ikisini de çok sevdik. Muzlu süt bildiğiniz muzlu süt ama çok basit bir fikri çok güzel pazarlamış olması ve kalitesiyle yıllardır tanınıp popüler olmuş bu büfe. Çok da büyük olmayan bir mekanda 10’dan fazla insan çalışıyordu görünen kısımdı. Muzların farkını sorarsanız, bildiğimiz muzu dilimleyip buzlukta donduruyorlar ve ondan sonra süt ve şekerle birlikte hazırlıyorlar. Şaşırmayın genelde 2 bardak veriyorlar; 1’i daha büyük 1’i daha küçük oluyor, 1 kişiye bence fazla. Biz sırf bunu bildiğimizden sadece 1 tane istedik ve 2 tane büyük bardak verdiler bir porsiyon olarak. Şeker miktarı bizi rahatsız etmedi ama az şekerli isterseniz belirtmenizde fayda var. Aynı zamanda taze sıkma meyve suları da çok güzel görünüyordu da bizim deneyecek yerimiz olmadı bir türlü.

Muzlu süt : 7Lira, Yengen : 7Lira

Ciğerci Mahmut / Adana

Ciğerci Mahmut / Adana


Ciğerci Mahmut ( 07:00 / 21:00 )

Benim Adana’ya giderken istediklerimden ilki kahvaltıya ciğerle başlamaktı. O yüzden Kazım Büfe’de Fırat’a göre bir şeyler bulduktan sonra tavsiye edilen ve bulunduğumuz konuma en yakın yerlerden birisi olduğu için Ciğerci Mahmut’a gittik. Sabah 10.30 gibi gitmemize rağmen içerisinin doluluğu hiç fena değildi, hemen bir mutlu oldum yalnız değilim diye 🙂 Fırat karnını doyurduğu için 1 porsiyon şiş istedim. Adana’nın güzelliği siz 1 şey istiyorsanız masada salataydı mezeydi derken en azından 5 tabak oluyor. 1 porsiyonda 8 şiş ciğer vardı ve çok güzel pişmişti, yani tam kıvamındaydı. Sabah ciğer yemekle ilgili ne düşünürsünüz bilmem ama deneyin derim. Fırat çoktan doymuş olmasına rağmen bir ara salataları ciğeri nasıl götürdüğü belli değildi 🙂

– Ciğer porsiyon : 20 Lira, Su : 1Lira

Birbiçer Kebap / Adana

Birbiçer Kebap ( 06:00 / 23:00 )

Burası 2 şubesi olan bir kebapçı. Acıkmamış olsak da öğle yemeği için baktık yakınlarındayız hemen deneyelim dedik. Yine bir masa doldu sanırsınız 6 kişi yemeye geldik, halbuki 2 kişi yiyoruz. Bu sefer sıra Adana kebaptaydı. Fena olmayan bir Adana kebap yedik ama hani bayıldık diyemem. Kalitesi ortamı hizmetinde sıkıntı yoktu, belki de biz beklentiyi çok yükseltmiştik yoksa kesinlikle lezzetliydi.

Adana porsiyon : 20 Lira, Ayran : 2 Lira

Doğan Kaymaklı Kadayıf / Adana

Doğan Kaymaklı Kadayıf ( 09:00 / 23:30 )

Siz n’aptınız, nasıl yaptınız!? O kadar ciğer, kebap üstüne canınız tatlı bir şeyler çekti mi gidebileceğiniz ilk adres kesinlikle burası. Fıstıklı kaymaklı kadayıf yanına bir de çay, ooh. Gerçekten çok lezzetli ve hafifti. Yani kadayıf bu biraz tokluk hissi yaratsın istiyorsunuz ama sanki ard arda 4-5 tane yiyebilecek kıvamdaydı. Sanırım hep öyle yapıyorlar ki bana da çok kişi önermişti, çok haklılarmış. 3 tane şubesi var, biz gittiğimizde merkez şubesi tadilattaydı o yüzden kısa bir arama sonrası gidebilirsiniz.

– Fıstıklı kaymaklı kadayıf porsiyon : 12Lira, Çay : 2Lira

Meşhur Kuruköprü Paça Yemek Salonu / Adana

Meşhur Kuruköprü Paça Yemek Salonu ( Gece 03:00’e kadar açıktı)

Akşamı arkadaş ziyaretiyle geçirdikten sonra hadi şırdan ve mumbar deneyelim diyerek çıktık gece yarısı yola, zaten zamanı da gece yarısı başlıyormuş mekanların doluluğunu gördükçe anladım. Önce bir kaç yere gittik fakat mumbar bittiği için oturmadık, en son buraya geldik. Şırdan, midenin bir bölümünden ; mumbar ise koyunun kalın bağırsağının iç harcı ile doldurulmasıyla yapılıyor. Sakatat sevmeyenler için pek uygun seçenekler olmayabilir ama bilemiyorum çünkü ben yemek denemeye biraz açık bir insanım. Şırdanı çok sevdim, mumbar için olmasa da olur dedim. Kokoreçi de çok sevdiğim düşünülürse bunları yiyebilmem ve sevmem normal olsa gerek.

– Şırdan : 9Lira, Mumbar : 17Lira

Storie Store / Adana

Adana Buluşması


Storie Store

Adana’daki ikinci günümüze biraz hasta başlayınca Polis Evi’nde bir şeyler atıştırıp, Instagram’da önceden konuştuğumuz takipçi buluşmasını yapmak üzere buraya geldik. Storie Store’un zaten bulunduğu cadde farklı ve güzel, mekan da çok güzel olmuş. Adana’da böyle bir yerin olmasını garipsemek biraz manasız çünkü kocaman şehir ve bence pekala normal böyle tasarım ve zevkli mekanların da olması. Gitmeden önce mekana 10 – 15 kişi sığar mıyız, hani acaba öğle saatlerinde kalabalık olur mu diye mesaj atmıştım, o saatlerde sakin olup yer sıkıntısı olmaz demişlerdi aynen öyle de oldu. Keyiflice oturduk, sohbet ettik ama sadece bana fiyatlar biraz, hatta birazdan çok pahalı geldi Adana standartlarına göre. Bunu da Instagram hikayelerimde paylaşınca nasıl bir cevap aldım dersiniz aynen yazıyorum; “Adana ortalamasının üzerinde mekan yapmaya çalışınca fiyatlar da biraz öyle olmak zorunda oluyor” diye yazdı Instagram hesabını yöneten kişi. Ben sırf iyi hizmet ve konsept yapılıyor diye bir çayın 6 lira olmasını anlayabilecek değilim. Zaten fiyatlar az biraz uygun olsun mekanın güzelliği ve iyi işletmeyle her daim müşteri gelir.

Biz orada sohbet ederken, benim tanımadığım bir “blogger” geldi ve mekanın fotoğraflarını çekip çıktı, oturmadı dahi. İşte böyle mekanlar öyle insanlar birbirini bularak ilerliyor diye geçirdim içimden de yazıyorum şimdi. Kesinlikle tasarımı güzel, ortamı güzel ama sıradan çay, çoğu yerde çok daha normal fiyata olan kahveler için sürekli tercih edebileceğim bir mekan değil böyle yerler. Siz de bir görüp geçebilirsiniz çünkü işletmecilik sadece mekan yapmakla bitmiyor.

– Çay : 6 Lira, Tuzlu dilim kek: 14 Lira

Kling Usta / Adana

Kling Usta ( 09:00 / 21:00 )

*2019 Şubat güncellemesi : İsim değiştirmiş Ege Usta olmuş ve sanırım taşınıyormuş. Lezzeti değişmez umarım.

Adana’daki seyahat etmeyi sevenlerle keyifli bir sohbet sonrası ben de aldığım ilaçlarla iyi olmaya başlayınca artık bir ciğer yemek gerekti, Kling Usta’yı da hem denemek istiyorduk hem de olduğumuz yere çok yakın olunca düşünmeden gittik. İyi ki de gitmişiz; hem ciğerini hem adanasını çok sevdik! Yine masa donatılıyor zaten salatalar, biberler, soğanlar derken üstüne de ciğerle adana geldi mi her şey tam oluyor. İkisinin de lezzeti çok güzeldi, özellikle Fırat adanasını çok sevdi. Ben de ayranı çok sevdim nedense. Kendi yaptıkları ayranlar sıra sıra pet şişelerde duruyor, çalkalayıp çalkalayıp döküyor garson. Salaş bir yer ama çok lezizdi, ben de burayı öneririm özellikle.

– Ciğer porsiyon : 18 Lira, Adana porsiyon : 18Lira, Ayran : 3Lira

Kadayıfçı Olcay / Adana

Kadayıfçı Olcay

Kebap sonrası tatlı yemeye 1 günde alışan bünyeyle, kadayıf yiye yiye bir hal olmak için bu sefer buraya geldik. Hemen hemen Kazım Büfenin karşısındaki Migros’un hemen ilerisinde kalıyor. Bu sefer porsiyon Doğan Kaymaklı Kadayıfa göre azıcık küçüktü ama yine güzeldi. Çok tatlı sever bir insan olmadığımdan da değerlendirme yapmam nasıl olur bilemedim ama burasının da kalitesi çok iyiydi. 3 tane şubesi varmış. Bize kaymaklı kadayıf yanında su ikram ettiler ama başka şubesinde süt oluyormuş. Sütü tercih ederdim 🙂

Kaymaklı kadayıf : 12Lira, Çay : 1.5Lira

—- 2. SEYAHATTE GİTTİĞİMİZ MEKANLAR —-

Ciğerci Ulaş

Ciğerci Ulaş yani eski ve bilinen adıyla Ciğerci Bedo’yu gittiğimiz günün akşamı denedik. Yine Polis Evi’nde konakladığımızdan yürüyerek ulaştık. 1 ciğer söyledik, 8 şiş geldi; bir de ayran. Fena değildi ama bayıldım diyemem. Bir de çoğu zaman siz isteseniz de istemeseniz de masaya direkt su geliyor biliyorsunuz ve siz suyu içmedim demezseniz (kontrol eden birisi de yoksa hesabınızı) suyu içmiş gibi kabul edip otomatik olarak hesabınıza ekliyorlar. Burası da öyle yaptı. Suyu içmedik dahil ettiyseniz diye kasada söyleyince, mırıldanarak son fiyatı söyledi. Bu hareket benim sevdiğim bir hareket değil, bu yüzden bile önermeyebilirim.

Ciğer porsiyon + Ayran : 29.5Lira

Ciğerci Memet

Cumartesi gününe başlarken Kazım’da sütü paket yapıp (bildiğiniz plastik şişiye koyuyor) yarım saat kadar yürüdük Memet için. Büyüksaat’in orada, Kazancılar Çarşısı’nın içinde. Gerçekten çok güzel yumuşacık ciğeri vardı, tam da aklımızda Cumartesi sabahı kahvaltısı oldu kendisi.

– Ciğer porsiyon + Ayran : 25Lira

Levent Börek ( Öğlen 12’ye kadar gidin)

Şimdi size desem ki nolur gidin, lütfen gidin, kesin gidin ; eğer benim gibi birisiyseniz ters teper. O yüzden istiyorsanız gidin ama bence gidin. Normalde börek gibi şeyler sevmem, peynirli poğaça da sevmem ama burada olay değişmiş. Peynirli böreğine ben bayıldım! Kıymalıya da üst katları kaldırıp, kıymanın üstüne limon ya da turunç sıkıp yiyince diğerleri bayıldı. Biz son anda yetiştiğimizden pastırmalı kalmamıştı. Her katı ayrı güzel yapılmış börek için kesinlikle öneririm. Biz sanayideki şubesine gittik, pek de güzeldi!

– Peynirli porsiyon: 25Lira, Kıymalı porsiyon: 30Lira

Yeşil Kapı

Geçen yıl niye denemedik diyemeyeceğim ama yine de deneseymişiz olurdu diyebileceğim bir mekan. Burada en çok neyi sevdin derseniz tavuk! Karışık söyledik; karışık isteyince külbastı, adana, tavuk geliyor. Külbastıdan pek anlamadığım için bir şey diyemeyeceğim ama öncelikle tavuk sonrasında adanası güzeldi. Hele ki pişmiş soğanlar cidden çok güzeldi, 2 tabak istedik. Kibar tabirle söylemem gerekirse hijyen konusunda biraz rahatlar. Ben salaş, cidden salaş yerlerdeki lezzetleri sevdiğimden beni rahatsız eden bir şey yaşamadım ama size de söylemeden geçmek istemem. Yalnız ekmekler de adana da biraz acı geliyor. Eğer acı istemiyorsanız bunu en baştan belirtin derim. Bir de adeta kutu kutu ev olduğundan bir odadan diğerine mutfaktan üst kata falan çıkıyorsunuz. Yani dışarıdan bakıp yer yok sanmayın, üst katlardaki odalar da var.

Tatlıcı Gönül Kardeşler

Burayı her kim önerdiyse, ki tamamen öneri üstüne gittik, çok sevdim. Evet tatlıların çoğunun 1 lira olması beğenmemde ayrı bir rol oynuyor ama dakikalarca yürüyüp, ayak üstü tatlı yemeye değecek bir yer olmalıydı. Biz halka tatlı, taş kadayıf ve kabak denedik, pek de güzeldi. Şire içinde yüzmüyorlardı. Arkada minicik oturma kısımları da var. Tatlılar önde tezgahta. Tezgahların önünde elinizle kendi tatlınızı almak için kağıtlar var. Tavsiyem bir cepte ıslak mendil hazır olsun, diğer taraftan da tatlıyı almadan önce parayı verin. Sonra afiyetle yiyin 🙂

– Halka tatlı: 1Lira, Taş kadayıf: 1Lira, Kabak: 2.5Lira


Double Up Coffee

Bu yıl da gitmişken bir Adana buluşması yapalım dedik hem geçen yıldan tanışıp arkadaş olduklarımız hem de bu yıl gelenler derken bu kafede buluştuk. Burayı pek sevdim. Cumartesi akşamı olup pasta dolabının yarısının boş olması onlar açısından iyi bizim açımızdan birazcık az seçenek olmasına işaret olsa da mekanda can sıkıcı bir şey yoktu, aksine çok da hoş bir ambiyansı vardı. Gelen, gelmek isteyip gelemeyen herkese tekrar teşekkürler!

– Mocha : 12Lira


Kaburgacı Yaşar Usta

Sonunda geldik sana Yaşar Usta! Bu sizi ne ilgilendirir bilmiyorum ama bir kere çok güzel ocakbaşı kısmı yapmış. Ara ara dumaltı olsa da o kısım çoğunlukla dönen şişleri, biberleri izleyerek yemek isteyenler için çok keyifli bir kısım. Buranın olayı kaburga etinden şiş yapıyor olması. Bir de boru kebap var ki, dolu dolu lezzet. Ben eksik kalmamak adına ciğer de yedim o da çok güzeldi. Yani dolu bir masa önünüzde dolu dolu yerken buradan da keyifsiz ayrılmanız pek mümkün değil. 4 kişilik masaya biz 200 Lira ödedik. Fiyatlar yer yer Adana ortalamasının bi tık üstünde gibi ama mekanın doluluğuna bakılırsa normal.

Bizim hiç acıkmadan ard arda denediğimiz yerler bunlardı ama bunların dışında da bana sık sık tavsiye edilen yerler şöyle;

Kebap&Ciğer&Tavuk : İştah Kebap, Kebapçı Kel Mahmut, Kebapçı Mesut, Eyvan Kebap, Beyzade Kebap, Dede Kebap, Köylüm Döner, İsimsiz

Şırdan :Şırdancı Bedo, Şırdancı Emin, Şırdancı Cumali

Börek : Börekçi Rıza

Kafe : Federal Coffee Company, Botta Bloom, Tahta Masa

Şalgam : Ali Göde Şalgam ( Osmaniye’li anne ve baba olunca eve sürekli şalgam gelirdi o yüzden hiç de canım istemedi benim ama burası iyiymiş )

GEZİLECEK YERLER

Adana ulaşım konusunda çok seçenekli değil ama bence bir kaç gün gitmiş ve uzak yer görme planınız yoksa bizim gibi araba kiralamadan da gezebilmeniz çok mümkün. Zaten 2 günlüğüne gittiğiniz vakit gezip görecek ve yiyip içecek çoğu yer yürüme mesafesinde. Aynen yazdığım sırayla gezmesi de çok mümkün ve kolay.

Sabancı Merkez Cami / Adana

Sabancı Merkez Cami

Kocaman bir şehir parkının içinde bulunan bu cami kesinlikle görmeye ve görülmeye değer. Seyhan Nehri kıyısında, 1998 yılında açılmış cami, 28.500 kişinin aynı anda ibadet edebilecek alana sahip olmasından dolayı da Balkanlar ve Orta Doğu’nun en büyük camisi kabul ediliyormuş.

İçinde bulunduğu park her ne kadar bizim çok hoşumuza gitmiş olsa da Adanalılar tarafından pek tercih edilmediği, nadiren gittiklerini de öğrendik. Rahatsız edebilecek kadar çok dilenci var parkın içinde, ister istemez şuraya oturayım da bir dinleneyim rahatlığını pek yaşatmıyorlar.

Adana Atatürk Evi Müzesi

Adana Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi

Mustafa Kemal’in Adana’ya geldiği 1923 yılında, O’nun misafir edildiği Suphi Paşa Evi; Atatürk’ün doğumunun 100. yılı sebebiyle 1981 yılında düzenlenerek Atatürk Evi Müzesi olarak ücretsiz olarak ziyarete açılmış. Müzenin içinde Atatürk’ün kaldığı odayla birlikte Adana ziyaretinden fotoğraflar, belgeler ve aynı zamanda etnografik eserler de sergileniyor.

Müzenin avlusuna minik de bir kafe yapmışlar çok sakin fakat biz oradayken güneş tam tepede olduğundan oturmak mümkün değildi. Belki dinlenmek için burası da düşünülebilir.

Adana Sinema Müzesi

Adana Sinema Müzesi

Sinema Müzesi

Eski Adana evlerinden birisi Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Sinema Müzesi haline getirilmiş. Altın Koza Film Festivali kapsamında 2011 yılında açılmış müzenin duvarları tamamen posterlerle kaplı ve her bir posterin içindeki en az bir oyuncu ya da sanatçı Adanalı. Müze hemen Atatürk Evi Müzesi’nin yanında ve yine giriş ücretsiz. İçerisi çok renkli, çok canlı adeta zamanda yolculuk yaptırıyor. Eminim o filmlerin ilk zamanlarına şahit olanlar için çok daha anlamlı olacaktır ama ben de bir 90’lı olarak az buz izlememişim tekrarlarla. Detaylı bilgi almak isterseniz de müze görevlisi olduğunu düşündüğüm bir hanımefendi çok güzel anlatıyor, çekinmeden sorun giderseniz.

Adana Taşköprü

Taşköprü

Roma dönemi eseri olan bu köprü, dünyanın en eski taş köprüsü ve hala kullanımda olan az sayıdaki taş köprüden biri. Seyhan Nehri’nin üstünde Adana kent merkezi ve Karşıyaka kıyılarını birbirine bağlayan köprü bence çok da estetik. Yine kıyısında köşesinde dinlenmek için çimlere oturayım derseniz en azından bir dilencinin yanınıza gelmesi neredeyse garanti, o yüzden dinlenmeyi çok uzatmayın çünkü siz rahatsız olsanız bile onlar bu durumdan hiç rahatsız olmuyor.

 

Çukurova Üniversitesi Kampüsü / Adana

Çukurova Üniversitesi Kampüsü

Biz öğrenci miyiz, kampüs ne alaka diye düşünmeyin. Bana da kampüse de git kampüse de diye mesajlar geldiğinde ne var bu kampüste dedim, meğer huzur verici manzarası için diyorlarmış. Haklılarmış. Görür görmez o yamacın güzelliğini benim de aklıma ilk olarak piknik yapmak geldi ama mangal değil, hayır. Zaten neyse ki o uyulan bir yasakmış bu güzelim ortamda 🙂 Araçsız çıkmak mümkün değil ama giden otobüsler var. Haftaiçi kimlik kontrolü yapsalar da sanırım haftasonu yapmıyorlardı, en azından biz rastlamadık. Manzara ve sakinlik seviyorsanız kampüsü de görebilirsiniz, çok huzurluydu.

Göl kenarı salep / Adana

Adnan Menderes Göl Kenarı

Yazın bici bici, kışın salep konseptine dönen; göl kenarında sıra sıra dizilmiş içinde soba etrafında yarı naylon yarı tahtadan yapılmış mekanlar olan bir göl kenarı. Derseniz ki biz burada ne yapalım, hani olur da Adana’lı arkadaşlarınız varsa size etrafı gezdirirken burayı da görebilirsiniz. Gerçi gürül gürül yanan soba yanında içtiğim salep gerçekten çok lezzetliydi ama özellikle geleceğiniz bir şey olduğunu söyleyemem. Yaz günleri biraz daha hava almak için tercih etseler de, ülkenin aşırı ışıklandırma ve tabela merakını burada da çokça görüp gözlerinizi kanatabilirsiniz.

Atatürk Parkı

2. gidişimizde bir dinlenelim diye uğrayıp, çay bahçesinde oturduğumuz bu parkı gerçekten sevdim. Özellikle gün batımı saati olması ve sıcacık hava çok keyifli bir dinlenme vaadediyor. Bir de çay bahçesinde elma çayı içebilirsiniz. Bu sallama çaylardan değil, oralet misali elma çayı. Yalnız biraz şekerliydi ama artık onu söyler misiniz yoksa öyle mi tadına bakarsınız bilemedim. Yolunuz düşerse uğramanız güzel olur.


Ülkenin 3’te 2’sini görmüş biri olarak (zaten 7 tanesinde yaşadım) Türkiye’deki şehirleri blog olarak yazmaya Adana ile başlamak pek keyifli oldu. Tekrar gittikçe, güzel fotoğraflar edinerek bilgilerimi güncelledikçe diğer şehirleri de yazarım umarım. Seyahatlerimi takip etmek isterseniz;

Instagram :esrageziyor
Facebook :esrageziyor

Bunlar da ilginizi çekebilir;

12 YORUM

scanner uçakMayıs 28, 2019 - 09:59

Abla yazı çok hoş yazan ellerine ve gezen ayaklarına sağlık ama sen Adana da bici bici yemeyi unutmuşsun.

Reply
esrageziyorMayıs 29, 2019 - 12:58

Mersin’de zamanında çok yemiştim, o sayılır mı 🙂

Reply
Onur AkıncıHaziran 5, 2019 - 09:09

Yazını çok beğendim. Oldukça detaylı yazılmış. Sıkılmadan okudum. Devamını bekliyoruz.

Reply
esrageziyorHaziran 5, 2019 - 12:21

Teşekkürler 🙂

Reply
FatihTemmuz 12, 2019 - 09:39

adana ya gitmeyi düşünürken bu yazı buldum çok iyi oldu ellerinize sağlık
eklemek isteğim bir kaç yer var
1-Hasan Ağa Camisi(tarihi)
2-Kazancılar Çarşısı (harika)
3-Saydam Otel (merkezde)

Reply
esrageziyorTemmuz 23, 2019 - 13:11

Çok teşekkürler eklemeniz için 🙂

Reply
EfeŞubat 25, 2020 - 10:33

Şehir şehir gezeriz adana gibisini bulamayız 🙂 dediler bende gittim
2 günlük Adana turumda gözlemlerim
-Merkez camii -Menderes bulv. -Atatürk Evi
-Taş Köprü -Saydam Otel -Kazancılar
-Kazım Büfe -Çiğerci Ulaş -Şırdan

Reply
esrageziyorMart 3, 2020 - 18:18

Teşekkür ederim yorum için 🙂

Reply
SultanMart 1, 2020 - 10:21

Adana ya git kez gitme imkani buldum buradaki yazılan güzel yerleri gezdim gördüm kebabını yedim adana hiçte anlatıldıgı gibi bir memleket değil tavsiyem ömrünüzde mutlaka bir kez adana ya gidin 2 yada gün kalın hiç pişman olmayacaksinız.
portakal çiçeği fevsivali çok güzel oluyormuş ben şubat sonunda grldiğim için göremiyeceğim seneye mutlaka festivale katılıp buraya tekrar bir yorum bırakacağım herkese buradaki yerleri tavsiye ederim

Reply
esrageziyorMart 3, 2020 - 18:15

Sultan çok teşekkürler, iyi seyahatler.

Reply
adana çiçekçiMayıs 20, 2020 - 06:55

Sizlere ne kadar teşekkür etsek az olur heralde. Şehrimizi bu kadar güzel anlatmak, bu kadar güzel görsellere yer vererek süslemek gerçekten mükemmel bir paylaşım olmuş. Bu paylaşımda emeği geçen bütün arkadaşları tebrik ederiz.

Reply
esrageziyorMayıs 21, 2020 - 02:13

Çok teşekkürler, sevgiler.

Reply

Yorum Bırak

error: Bu içerik korunuyor.