AnasayfaÜlkelerAsyaEndonezya Bali Adasında Tatil&Balayı ve Maliyeti

Bali Adasında Tatil&Balayı ve Maliyeti

esrageziyor

Bu sefer açık ve yalın bir yazı yazmak için geçtim klavyemin başına. Bloğumda bugüne dek en çok aranıp gelinen ve tıklanan başlıklardan birisiEndonezyakategorisi olduğundan ve bende aslında az biraz isteyen ve planlayan herkesin Bali’de balayı yapabileceğini düşündüğümden böyle bir yazı yazmaya karar verdim.

Dil bilmiyor ve yine de benim yazıma geldiyseniz bu sizi vazgeçirmemiş demektir, gerçekten istiyorsanız bunun hiç bir önemi kalmıyor. Kendiniz dahi ayarlayıp, gidebilirsiniz. Nasıl bu kadar eminsin derseniz sosyal medya sayesinde tanıştığım ve arkadaş olduğum Esma da öyle yaptı,şuradaki hikayesibelki size de ilham olabilir.

Birlikte balayı tatillerini planladığımız bugüne dek 4 çift olduğu için onların da tecrübesini birleştirerek bakalım elimizde neler var hepsini minimum bütçe doğrultusunda yazıyorum. Yoksa biliyorsunuz seçenekler sonsuz.

Bali, Endonezya

Bali’ye Nasıl Gidilir?

Öncelikle hepinizin birer pasaportu olduğunu göz önünde bulundurarak gitme girişiminizi destekliyorum. Bali’ye ülkemizden direk uçuş henüz(Mart’17) yok yani aktarmalı bir uçuş yapmanız mecburi.

* Güncelleme : 2019 Ağustos ayında Türk Hava Yolları, İstanbul’dan Bali’ye direkt uçuş yapmaya hazırlanıyor.

Bali’deki hava alanının adı Ngurah Rai International Airport ve Denpasar bölgesinde bulunuyor.

En hızlı seçenek – Türk Hava Yolları
İstanbul’dan Endonezya’nın başkenti Jakarta’ya uçuş THY ile 11 saat 40 dakika. Jakarta’dan Bali’ye gitmek için de Air Asia ya da Lion Air firmalarına bakabilirsiniz, uçuş yaklaşık 2 saat sürüyor.

Diğer havayolları ise;

Qatar Havayolları ( Doha aktarmalı, 15 saat 30 dakikadan başlıyor uçuş süresi)

Emirates Havayolları ( Dubai aktarmalı, 20 saatten başlıyor uçuş süresi )

Singapur Havayolları ( Singapur aktarmalı, 15 saatten başlıyor uçuş süresi )

Uçuş süresi evet biraz fazla ama belki gece saatlerine denk getirirseniz ya da uyku durumunuzu ayarlar; uçak içi kitap, dergi, film gibi aktiviteler kendinize oluşturursanız gittiğinize değecek!

View this post on Instagram

Seyahatimizin Bali kısmı da bitiyor ama ben sizinle neredeyse bir şey paylaşamadım 💫 Seyahat hızımız ne hikayelere ne de paylaşımlara yetti. Halbuki baksanız 2 hafta geçirdik burada ama aradaki saat farkının ve yorulmanın da etkisiyle her şey daha yeni başlıyor desem yeridir 💛 Blogumda yazılar olsa da buradan sormayı ve okumayı seviyorsunuz diye genel bilgiler yazıyorum bu sefer; 🗺 Bali bizden 1 aya kadar vize istemiyor. 🗺 Bilet fiyatını 550$ ve altında buldunuz mu iyidir. Maalesef bilet fiyatları da dövize bağlı, oran sabit kalsa da bize yansıyan gün geçtikçe artmakta. O yüzden biz Kuala Lumpur’a aktarmalı uçup, kendi aktarmamızla bir de Bali’ye uçtuk. 🗺 2019’da @turkishairlines direkt uçuş planladı Bali’ye. Şimdiden seneye yaz için Sofya’dan güzel biletler var, umarım kendi ülkesinden de aynı fiyatlara bir güzellik yapar. 🗺 Bali’ye tek başına en az 1 hafta ayırmak gerekiyor, o da tadımlık oluyor. Nusa, Gili, Lombok gibi adaları da düşünüyorsanız 2 hafta bile yetmez diyebilirim. 🗺 Bali para birimi Endonezya Rupisi. Dolar alıp gelmek mantıklı. Biz bir süredir Ziraat Bankasının nakit kartına TL yükleyip, gittiğimiz ülkede ATM’den direkt yerel parayı çekiyoruz. 🗺 Bali pahalı değil ama uber güzel seçenekler ve ona göre de fiyatları var. Yoksa günde 10$ harcayarak da günlerinizi geçirebilirsiniz. Tabii balayı ya da bir kaç haftalık seyahate gelmişken az para harcayacağım eforu, seyahatten daha fazla yorucu olabilir önceden planlayabilmek gerek. ——— Blogumdaki tüm yazıları en kısa zamanda güncellemeye başlıyorum. Yazmamı istediğiniz tüm detayları yoruma bırakabilirsiniz 💛 #esrageziyorbali

A post shared by ESRA ✈ Travel Creative (@esrageziyor) on


Endonezya Vize İstiyor Mu?

Endonezya’da hususi pasaporta, diplomatik veya hizmet pasaportuna sahipseniz 30 güne kadar vizeden muafsınız yani vize almanız gerekmiyor eğer 30 günden fazla kalmayacaksanız. Daha fazla kalacaksanız kapıdan vize almanız gerekiyor.

Uçak Biletleri Ne Kadara Mal Olur?

Kolay yollu uçak biletlerinin ortalama maliyetlerini görmek istersenizskyscannersitesinden kalkış hava alanına bulunduğunuz şehri, varış kısmına da Bali yazarak hızlı bir fikir sahibi olabilirsiniz gitmeyi düşündüğünüz dönem için. Sadece böyle uçak bileti arama sayfalarının fiyatlarına da bakıp karar vermeyin, promosyon döneminde olan bazı biletleri bazen göremeyebildiğiniz için yukarıda yazdığım havayollarının kendi sitelerinden de tek tek kontrol edin.

Maalesef ki biletlerin hepsi dolar kuruna bağlı ama harika fırsatlara denk gelebilirsiniz. Biz kampanya yaptığı bir dönemde Qatar Havayollarından git-gel tek kişi bileti 1350 liraya almıştık, 450 dolardı ama kur o zaman 3 liranın altındaydı.

O zamandan beri tekrar gitmek için hep biletleri kontrol ettim ama yükselen kurla bize göre iyi bir fiyata denk gelemedim. Yani siz 400 – 500 dolar arası bir fiyat yakalarsanız harika! 500-650 dolar arası bir fiyat bulursanız ve çok zamanınız yoksa da normal diyebilirim fiyatlar için. Daha düşüğünü bulursanız zaten tatilinizi o zamana göre ayarlayın derim.

Bali, Endonezya


Bali’de kaç gün kalmalı?

Giderken ve dönerken yaklaşık 1 tam gününüz zaten yollarda geçeceğinden bu 2 gün dışında en azından bir 7 tam gününüz olsun derim. Bu minimum süre, 1 ay da kalsanız Bali’de ruhunuza gözünüze iyi gelecek bir şeyler bulmanız hep mümkün.

Genelde 1 haftalık tatil olduğunu varsayıp, gittiğinize değecek bir süre olması açısından uçakta geçecek süre dışında 5-7 gün kalabilirseniz ne ala. Gezeceğiniz birden fazla bölge var ve Hint Okyanusu’nun en güzel adalarından birine gitmişken doğasını deneyimlemek için de fazlasıyla seçeneğiniz var.

Bali’de nerede konaklamalı ve maliyetleri?

Uçak biletini aldıktan sonra bütçenizi ayarlamak tamamen sizin elinizde. Bali ucuz ve konaklamak için de çok fazla seçenek var.

Konaklayabileceğiniz bölgeler Seminyak, Nusa Dua, Jimbaran, Legian ve Ubud. Otel ararken bu bölgelerin adını aratarak bakabilirsiniz. Bali büyük bir ada olduğundan, eğer ki gezecekeseniz, size 2 ayrı lokasyonda konaklamanızı öneririm ve bunlardan olmazsa olmazı kesinlikle Ubud. Ubud adanın kalbinde kaldığı için başka bir havası ve ruhu var. Denizi olmasa da harika manzaralı sonsuzluk havuzları var ve çok popüler. Diğer lokasyonunuz ise yukarıda yazdıklarımdan hangisinde içinize sinen bir otel bulursanız o olabilir. Hatta gidenler için genelde bir yerde oteli balayı standartlarında ayarlarken diğer tarafta daha uygun bütçeli ayarlayarak kendimizi mutlu ettik. Belki sizin de aklınıza öylesi uyar.

Gelelim maliyetlere;

Ubud’da sonsuzluk havuzu olanGraha Moding Villa’nınnehir kenarı villasında, balayı paketi(kahvaltı, akşam yemeği, 1 masaj) olarak mail üstünden ayarladığım odaya gecelik 300 lira ödemiştik.

Başka bir arkadaşıma Booking.com sitesi üstünden ayarladığımızPadma Resort Ubud’aakşam yemeği olmadan geceliği 600 lira ödediler.

Her ikisi de önerebileceğim güzellikte oteller. Eğer ki siz daha uygun bütçeli bir tatil yapmak istiyorsanız geceliği 50 liradan başlayan oteller bulabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, ister istemez her yerde olan minik canlılara karşı, temizlik ve klima. Yemek dahil olmasa dahi dışarıda yine her bütçeye göre yemek bulabilirsiniz ama en azından kahvaltı dahil olursa güne hızlı başlamak için size kolaylık olur.

Otelleri incelemek için size bölge bölge otellerin linklerini veriyorum siz kendi tarihinize göre listeleyip, aramalarınızı detaylandırabilirsiniz.

Seminyak Otelleri , Jimbaran Otelleri ,Ubud Otelleri , Nusa Dua Otelleri,Legian Otelleri

Eğer daha detaylı bir otel öneri listesi isterseniz “Bali Konaklama Önerileri” yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Bali, Endonezya


Bali’de yapılacak aktiviteler, gezilecek yerler?

Bu başlığı uzun uzadıya yazmayacağım(diğer yazılarımda detaylar var) ama yapabilecek o kadar çok şey var ki 1 ay dahi kalsanız bitmez hatta belki yetmez.

Sayısız tapınak var; özellikle Batuan, Uluwatu, Tanah Lot.
Okyanustaki sahillerden denize girebilmek enfes ama dalgalı; Jimbaran, Padang Padang, Lovina Beach
Sörf yapmak isteyenler için ; Kuta ve Bingin
Alışverişin yerel adresi için ; Ubud Market
Doğal güzellikler ; Teganungan Şelalesi, Tegalalang Pirinç Tarlaları, Rinjani Dağı
Hayvanlar; Uluwatu’nun içindeki ormanda yaşayan maymunlar, Ubud’da yine maymunların yaşadığı başka bir orman ve fillerle sarılabileceğiniz alanlar.
Ve elbette Bali Masajı!

Bali’de her alışverişinizde pazarlık yapabilirsiniz, artık rutini bu olmuş. Ubud Market’de ya da sörf öğrenmek için saatlik ders almak istediğinizde rahatlıklı pazarlık yapın.

Çoğu yere giriş ücretsizdi 2016 yılında gittiğimde fakat 2018 yılının Ağustos ayında tekrar gidince ücretli olduğunu gördüm. Ücretli olanlar da çoğunlukla 5 lirayı geçmiyor.

Bali, Endonezya

Bali’de Yemek?

Bali’de damak tadı pek alıştığımız gibi değil ama her yerde sağlık fışkıran seçenekler var. Hafif ama bi’ bakıyorsunuz doymuşsunuz. Bali’nin halkı Hindu olduğundan yemek seçenekleri farklı olabiliyor. Neyse ki pirinç, tavuk gibi seçenekleriniz en tazesinden var kafe ve restoranlarda. En kötü patates kızartması yiyenleri biliyorum. Bu yazdıklarım tabii yemek ayırt edenler için.

Ben yemek ayırt etmeyip yeni tatlara çok açık bir insan olduğumdan henüz gittiğim hiç bir yerde aç kalmadım. Siz de benim gibiyseniz yemek çok dert olacak bir şey değil. Hem çoğu kişi İngilizce biliyor hem de menülerde İngilizce yazıyor.

Fiyatlar ise 2 kişi ortalama 30-50 lira arasında değişir. Derseniz ki ben sokak lezzetlerine bayılıyorum 10 liraya bile o zaman 2 kişi doyabilirsiniz.

View this post on Instagram

Bali aç kalacağınız bir ada değil. Hatta öyle çok ve öyle güzel kafeler, restoranlar var ki belki saysak bizim ülkede bu kadarı yoktur. ☕️ Çok fazla “Instagramlık” kafe ve restoran var. Hepsinin de ince dokunuşları gerçekten harika ve sadece görsel değiller. ☕️ Kahvaltı konusunda sıkıntı yaşamak mümkün değil. En basit bir yerde bile 2 dilim ekmek yanına yağda yumurta, reçel ve tereyağı geliyor. Pastane tarzı yerler, kafeler var. Hatta marketlerde dahi “unlu mamül” köşesi ve şipşak çay,kahve hazırlamanız için sıcak su makineleri var. ☕️ Vegan ve raw food burada çok hızlı yayılmış. Çok fazla restoranın menüsünde yer alıyor. ☕️ Akşam yemeklerinde restoranlarda hamburger, pizza, wrap, çeşit çeşit etlere karşılık uygun seçenekli Warunglar bütçe dostu ve büyük porsiyonlu! ☕️ Warung, lokal restoran demek. Bizim pilavı, az sulu yemeği, sebze yemeğini, tavuğu yan yana koyduğunuzu düşünün; onun gibi karışık tabaklar hazırlatabilir ve tek bir tabağa 1.5$ ödeyerek tıka basa doyabilirsiniz. Unutmadan, baharat istemiyorsanız söylemelisiniz çünkü onlar bol baharatlı seviyor. ☕️ Bir de benim denemeden geçmediğim sokak yemekleri var ki orada taze meyve suyu ve kızartılmış yiyeceklere 1$ bile ödeyerek karnınızı doyurabiliyorsunuz. ☕️ Son olarak meyve her yerde! İster sokak satıcısından taze meyve suyu alın, ister kahvaltı yanına alın; 2 öğün yemek yanına bile meyve çok yeterli geliyor. ——— Denediğim tüm yerler blogda yerini alacak 👩🏽‍💻 #esrageziyorbali

A post shared by ESRA ✈ Travel Creative (@esrageziyor) on

Aşı Olmak Gerekiyor Mu?

Biz giderken herhangi bir aşı olmadık fakat her ülkenin olası tehlikeli hastalıklarına karşı şu resmi siteden detayları okuyup, görebilirsiniz.

Bali’de Ulaşım?

Biz bu adada nasıl gezelimin bizdeki ilk cevabı Dewa ♥

Dewa klimalı arabasıyla (klima orada şart) size hem tüm gün şöforlük hem de rehberlik yapıyor. Aynı zamanda havaalanına indiğiniz an sizi karşılayıp otelinize de bırakıyor ya da tam tersi. İlla bir tur rehberine ihtiyacımız var mı derseniz ; kendinize güveniyorsanız yer yön bulma konusunda yok ama illa ki bir ulaşım aracına ihtiyacınız var çünkü ada büyük, gezilecek yer çok, zaman kısıtlı. Biz tecrübesizliğimiz ve kısıtlı zamanımızı efektif kullanmak için bir günde olabildiğince çok yer gezebilmek adına Dewa ile gezmeyi tercih ettim. Dewa’yı da yine sosyal medya aracılığıyla mesajlaşarak buldum ve o gün bugünden tüm sosyal mecraalardan yakın arkadaşlığımız devam ediyor. Tercih edilesi bir yöntem ve sabahtan akşama günlük (benzin, rehberlik, arabanın giriş yeri ücretleri rehberden) 50$

Tüm karışık ve kalabalıklığına rağmen bence denenebilecek en güzel seçeneklerden bir diğeri de motor! Vespa değil belki ama mobilet bulabilmeniz çok kolay ve ucuz. Bunu nasıl kiralarım diye düşünürseniz de konaklayacağınız otel size muhtemelen yardımcı olacaktır, yanınızda ülkede kullandığınız ehliyetin olması yeterli. Günlük olarak yaklaşık 25-30 lira ödeyerek, yer yol bulmak size kalmış. Onu da çevrimdışı çalışabilen haritalar yükleyerek halledebilirsiniz bence.

Taksi kullanmak istersek ne yapalım diyenler içinse üstünde Blue Bird yazan taksiler en güvenilir sayılanı ve evet yine pazarlık yapabilirsiniz. Her neredeyseniz bulunduğunuz yere Blue Bird çağırmasını isteyebilir ya da telefon numaralarını öğrenerek siz kendiniz ayarlayabilirsiniz. Sokakta da taksi kullanmak isterseniz üstünde Blue Bird yazmasına dikkat edin.

Bali, Endonezya

Ne Zaman Gidilir?

Asya’da 2 mevsim var; muson yağmurlu ve muson yağmursuz yani kuru sezon ve ıslak sezon. Elbette ıslak sezonda gidin diyemem ama sular seller alıp gitmiyor çoğu zaman. Artık küresel ısınmanın da etkisiyle ıslak sezon diye geçen muson döneminin bile çoğu günü sakin ve güneşli geçiyor.

Kuru sezon : Haziran – Ekim

Islak sezon : Kasım – Nisan

E Mayıs ayına noldu derseniz o tam arada kalıyormuş ve evet biz Mayıs’ta gittik 🙂 Mayıs’ın 20’sinde gittiğimizden midir bilmiyorum Bali Adası’nda hiç yağmur yaşamadık. Mayıs ayı da bir nevi kuru sezona dahil edilebilir gibi ama edilemiyor da. Gitmeden kontrol etmekte yarar var anlayacağınız.

Endonezyanın Para Birimi Ne?

Endonezya kendi para birimi olan bol sıfırlı Endonezya Rupiahını kullanıyor. Yanınıza dolar alıp gitmeniz yeterli ve paranızı kullanacağınız kadar az az çevirebilirsiniz. Paranızı çevireceğiniz döviz ofisinin oranların yazılı olduğu tabelasının olmasına dikkat edin ve fişinizi alın. Zaten rehber ile gezerseniz, ona söylediğinizde sizi uygun yerlere götürecektir.

Bali, Endonezya

SONUÇ

Gelelim bizim ne kadar harcadığımıza. Doların kuru o zamandan bu zamana farklı olsa da bütçenizin yaklaşık %50’si uçak bileti olarak düşünebilirsiniz. Geri kalan %20-30 otel olacaktır ve son %20’yle de gezip, yemek yiyebilirsiniz.

Evet yüzdeli anlatımları bende pek sevmem ama aranızdaki mühendislere seslenmek istedim yoksa biz total olarak 2 kişi İstanbul’dan uçağa binip yine İstanbul’a dönene dek 5100 lira harcayarak (2016 Mayıs) hala şaşkın olduğumuz bir fiyata Bali ve Gili Adaları’nda balayımızı gerçekleştirdik. 2700 uçak fiyatımızdı, 1700 lira da otellerimiz. Avantajımız otellerimiz de yeme-içme olmasıydı ama biz yine de otel dışında da yedik, içtik, gezdik yine de bu kadar harcamışız.

Şimdiki Lira-Dolar kuruyla(1$ = 5.62₺) bizim harcadığımız artık mümkün değil ama 10bin – 12bin lira arasında ne kendinizi çok sıkarak ne de çok açılarak Bali’de balayınızı geçirmeniz mümkün. Dediğim gibi her şey uçak bileti, uygun uçak bileti bulursanız bu fiyatı direkt aşağılara çekebilirsiniz çünkü Bali’de günde 100$size yetecektir. Hesabınızı bu şekilde yapabilirsiniz.

Son olarak yinelemek isterim ki her şey sizin seçimleriniz ve tercihlerinizle alakalı. Oteli ucuz seçip daha çok gün kalabilir ya da yemek işini yanınıza götürecekleriniz ve kaliteli sokak yemeklerini bularak da halledebilirsiniz.

Diğer Bali yazılarımı okumak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz.


Eğer ki eksik bıraktığım ya da aklınıza takılan bir şey varsa ister yorum olarak bırakın isterseniz içinizi rahat ettirmek için sosyal medya hesaplarımdan bana yazın;

Facebook :esrageziyor

Instagram :esrageziyor

Bunlar da ilginizi çekebilir;

41 YORUM

Bali Adası ; ister balayı ister Tanrılara ziyaret! – esrageziyorMart 15, 2017 - 11:03

[…] Bali Adasında Balayı ve Maliyeti […]

Reply
SezerMart 15, 2017 - 14:35

Merhaba,

Ben de balayı için Bali’ye gitmeyi düşünüyorum. Rehberiniz’e nasıl ulaşabilirim instagram sayfası veya telefon numarası var mıdır?

Reply
esrageziyorMart 15, 2017 - 14:43

Merhaba, siz bana Instagram’da esrageziyor sayfasından yazarsanız sizinle paylaşmam daha kolay olur ☺️

Reply
Onur GezginciHaziran 10, 2017 - 12:07

Merhabaa 🙂 2700e nasıl aldınız biletleri yaa 🙂 ben kuala lumpur üzeri bakıyorum hep min 3400 🙁

Reply
esrageziyorHaziran 12, 2017 - 19:45

Merhaba,
Maalesef 2015 Kasım’dan bu yana kurlar iyice değişti ve arttı. O yüzden dolar olarak 400-500 dolara geliyorsa fiyat iyi oluyor artık.

Reply
HakanHaziran 8, 2017 - 13:04

Yazılarınız çok güzel ve bilgilendirici ancak naçizane bir önerim var, evet insanların fikri olması adına yazıyorsunuz biliyorum ama fiyat verirken gittiğiniz ülkenin yerel para birimine göre fiyatları verin sadece, aksi durumda çok fazla kafa karışıklığı oluyor. Gördüğüm kadarıyla Bali yazılarında , USD, TL VE IDR iç içe girmiş. Örneğin 500.000.000 idr her zaman 50 dolar olmayacaktır gibi gibi… bunu kesinlikle eleştiri olarak yazmıyorum yanlış anlamayın. Sadece daha iyi olmanız adına öneri getiriyorum.. Çünkü Ayşe teyze 5 sene sonra da bu yazdığınız güzel yazıları görecektir. Bunu düşünerek de yazmakta fayda var yerel paranın karşılığını yazarken . Hoşçakalın.

Reply
esrageziyorHaziran 12, 2017 - 19:48

Merhaba Hakan Bey,

Beğenip, gelişmeme yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Aslında bundan sonra hem yerel para hem de benim o zaman ödediğim tl ile yazmayı planlıyorum. Sizin dediğiniz karışıklığı anladım fakat çoğunlukla üşenen ya da o sırada kur hesaplaması yapmayacak olanlar için ortalama fiyatlarla kafalarında bir şey canlanması için bu şekilde düşünüyorum. Böyle yorumlara her zaman açığım, tekrardan teşekkürler 🙂

Reply
A.Buğra TokmakoğluEkim 12, 2017 - 11:50

Benim de listemde Bali. Maliyetleri çıkarmış oluşun bir hayli işime yarayacak. Teşekkürler.

Reply
esrageziyorEkim 17, 2017 - 10:11

İşe yaramasına çok sevindim, teşekkürler 🙂

Reply
GökçeEkim 12, 2017 - 12:21

Biz balayını atlattık ama gezmek için gideriz artık 🙂

Reply
esrageziyorEkim 17, 2017 - 10:10

Ben de o yüzden hem balayı hem tatil olarak yazdım başlığı 🙂 Doğrusu biz de balayı sonrası çoğu “balayı rotası” kabul edilen yerlere keyfimizce seyahat ediyoruz ama ambiyans farklı oluyor tabii ki 🙂

Reply
Peril'ceEkim 15, 2017 - 16:02

Son yıllarda Bali’de balayı düşünen pek çok insan var ve bana da sürekli sorular geliyordu. Hakikaten oldukça bilgilendirici bir paylaşım olmuş, arkadaşlarıma tavsiye edeceğim.

Reply
esrageziyorEkim 17, 2017 - 10:08

Çok teşekkürler. Eğer bir kez bir yere gittiyseniz çevrenizdekilerin soruları ve merakı kaçınılmaz oluyor. Bana da en çok gelen soruları bir araya toplayarak yazılarımı güncelliyorum 🙂

Reply
NghKasım 27, 2017 - 19:14

Bali yazınız güzel ama hrıstiyan değiller kesinlikle . Hindu dinine mensuplar. Her yerdeki tapınaklardan da anlaşılacağı gibi . Ve dilleri de Bali dili imiş. Endonezyalılardan farklı lisanları var. Defalarca gidilmek istenecek bir yer sahiden . Sanur bölgesi de sakin ve keyifli .

Reply
esrageziyorAralık 25, 2017 - 21:27

Merhaba,

Uyarınız için teşekkürler, düzelttim. Diğer yazılarımda Hindu olduklarından bahsettim ama sanırım bu yazıyı yazarken birden aklım karışmıştı. Öneriniz için de teşekkürler.

Sevgiler 🙂

Reply
IYOcak 5, 2018 - 14:13

Merhaba,
Ağustos ayında gitmek istiyoruz. Ancak bilet fiyatları almış başını gitmiş. 2 kişi 5500 tl den aşağıya neredeyse uçak bileti yok. Siz hangi site aracılığıyla bilet aldınız acaba?
Teşekkürler 🙂

Reply
esrageziyorOcak 14, 2018 - 12:19

Merhaba,

Biz Qatar Havayolları ile uçmuştuk fakat kurların değişiminden dolayı fiyatlar yükseliyor. Bu sebeple yazıda ortalama dolar fiyatlarını da yazdım. Uygun bilet bulabilmeniz dileğiyle 🙂

Reply
SEDAMart 8, 2018 - 14:04

Paylaşımlarınız harika tüm yazdığınız detayları ve gidilmesi gereken yerleri not aldık Mayıs ayında Bali’ye balayına gidicez. Ve rehberiniz Dewa nın bilgilerini paylaşabilirseniz çok sevinirim 🙂

Reply
esrageziyorMart 15, 2018 - 15:09

Seda çok teşekkür ederim!

Dewa’nın bilgilerini mail olarak gönderdim, şimdiden çok güzel geçmesini diliyorum tüm aşamaların 🙂

Reply
chdMayıs 22, 2018 - 09:42

Merhaba
Paylastıgınız bilgiler icin tesekkurler
Bende bir tatil planlıyorum. O bolgedeki mercan resiflerinde snorkel yada dalıs yapmak ıstıyorum. Boyle bir deneyiminiz oldu mu? yada bunun icin acaba cevre adalara mı gitmek gerekiyor?
bende Dewanın bilgilerini alabilir miyim? Tesekkurler

Reply
esrageziyorMayıs 22, 2018 - 21:56

Merhaba,

Böyle bir deneyimim olmadı fakat bildiğim kadarıyla Bali Adası’nda bunu gerçekleştirebilirsiniz. Amed bölgesi bunun için uygun diye biliyorum, bir araştırın isterseniz. Dewa’nın bilgilerini de mail olarak gönderdim, ona da sorabilirsiniz.

Reply
ElifHaziran 3, 2018 - 21:33

Merhaba,
Ekim ayı için balayı planımız var , hava durumu için endişeli olsak bile heyecanlıyız.. Paylaşımlarınız bizim için çok kıymetli 🙂
Mümkünse Dewa’nın bilgilerini paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler 🙂

Reply
esrageziyorHaziran 6, 2018 - 21:41

Elif merhaba,

Öncelikle şimdiden tebrik ederim. Ekim çok fena olmaz bence, 2017’de bir arkadaşım gitti sadece 1 kez yağmur yağdı. Sizde çok daha güzel olur umarım hava. Maille Dewa’nın bilgilerini yolladım.

Sevgiler

Reply
BurakTemmuz 12, 2018 - 13:21

Merhaba yazınız kafamdaki soru işaretlerini aldı. ekimde baliye balayına gidioruz uçağımız baliye gece inecek ilk kalacağımız yeri ubud olarak şeçmeyi düşünüyoruz ama ulaşım sıkıntı olur mu öncelik olarak seminyak ı mı tercih etmeliyiz birde dewa nın bilgilerini gönderebilirmisiniz teşekkür ederim

Reply
esrageziyorTemmuz 16, 2018 - 07:39

Merhaba,

Instagramdan mesajlaştığımızı hatırlıyorum. iyi seyahatler şimdiden.

Reply
SeçilAğustos 6, 2018 - 11:51

Merhaba Esra, dün akşamki canlı yayınını izledim. Şimdiden tekrar çıkacağınız Bali seyahiti için iyi uçuşlar ve mutlu bir gezi diliyorum 🙂 Benim hem Bali için hem de genel olarak merak ettiğim bir konu var; kalacak yeri ne kadar önceden ayarlıyorsun? Bunu şu yüzden soruyorum; sen daha çok airbnb ayarladığını söylüyorsun ancak orada fiyatlar gün yaklaştıkça daha artıyor ve geri ödemesi yok diye biliyorum. Booking ise daha pahalı oluyor genel anlamda. Sen buradaki dengeyi nasıl yakalıyorsun?
Bir de şunu yanıtlayabilirsen çok mutlu olurum; aylar aylar önceden bilet almak riskli değil mi? Ben 2 hafta sonrasına bile “ya gidemezsem” diyerek plan yapmaya çekiniyorum. Bu konuda tavsiyen nedir?
Şimdiden teşekkürler & sevgiler

Reply
esrageziyorEylül 27, 2018 - 16:00

Seçil merhaba,

Kalacak yer için bilet almadan ön araştırma yapıyorum. Booking ve Airbnb gibi sitelerde benim tarihlerimdeki boşluk durumuna bakıp ona göre acele edip etmemem gerektiğine karar veriyorum. Mesela Paris, Barselona ve Amsterdam gibi rotalar hep popüler olduğundan bilet alır almaz uygun konaklama yeri bulmak için bakmak gerekiyor.

Airbnb’de de aslında farklı farklı iptal seçenekleri var. Son 24 saate kadar iptal edip, hizmet bedeli hariç, geri kalan tüm parayı iade alabildiğin evler oluyor. Tutacağın evin detaylarına bakmak gerek bu yüzden, eğer ki iptal durumun ihtimaller dahilindeyse.

Aylar aylar önceden bilet almak riskliyse de bunu göze alıyoruz ve bugüne dek havayollarının kendi iptalleri dışında bizim planımızı uyduramadığımız bir biletimiz olmadı. Çünkü o bileti alınca, bileti alınan tarih için önceden ayarlama ve plan yapmak çok da zor olmuyor. Hele ki çok çok uygun fiyatlı bir biletse, almadan olmuyor bizim için 🙂

Reply
Ozlem GercekAğustos 12, 2018 - 10:43

Merhaba,
Yazınız için çok teşekkürler, çok yönlendirici oldu. Dewa’nın bilgilerini ben de isteyebilir miyim? 🙂

Reply
esrageziyorAğustos 17, 2018 - 02:04

Elbette,

Dewa Putu Putra
Whatsapp : +62 812 367 68 989
Instagram : https://www.instagram.com/dewafbtrans/

Reply
TuğçeAğustos 13, 2018 - 07:54

Mehaba
Yazıların çok bilgilendirici, kurban bayramında balide olacağım, Dewanın iletişim bilgilerini alabilir miyim? Birde ubud’ dan kuta’ ya otobüsle nasıl geçebilirim?

Reply
esrageziyorAğustos 17, 2018 - 02:03

Tuğçe merhaba,

Dewa Putu Putra
Whatsapp : +62 812 367 68 989
Instagram : https://www.instagram.com/dewafbtrans/

Ubud’dan Kuta’ya maalesef otobüs bulman çok zor, hatta belki mümkün değil. Senin için kontrol ettim, Grab uygulamasını(Uber gibi) kullanırsan eğer ortalama 280.000 rupi gösteriyor Ubud’dan Kuta’ya ulaşımı.

Reply
SertacAğustos 18, 2018 - 08:34

Tugce 2 hafta once balideydim.ubudtan kutaya 80.000 rupiah yaklasik 25 t ye shuttle bus kullanarak gectim.Sizi kuta merkeze kadar birakiyor.Adini tam hatirlamiyorum sirketin ama var mutlaka sorun.yeri de monkey forest in onundeki caddeden yukariya dogru gittiginizde karsiniza cikan cocomart marketten sagdaki caddeye 200 m ilerle solda kaliyor.??

Reply
SertacAğustos 18, 2018 - 08:22

Bu bilgilendirici yazi icin sana tesekkur ederim.Kalemine saglik.Duzetmek istedigim 2 konu var.Ubudtan kuta baliye shuttle buslar mevcut.kisi basi 80k rupiah..Bende bilmiyordum dediginiz gibi taksiler ve go-car cok pahaliydi.Tam bunlarla gidecekken kaldigimiz oteldeki calisanlar shuttle bus onerdi.sirketin adini hatirlamiyorum.Ama uygun ulasim araci var.Baska bir ayrinti da Rinjani dagi Lombok adasinda. Balide olan Anung volkanik dagi..dikkatinden kacti sanirim?Sevgiyle kalin.

Reply
OZGEEylül 29, 2018 - 19:48

Esra merhaba, Dewa için verdiğin ig hesabı yok gözüküyor. Havaalanında da benzer şekilde rehberlik edecek şoför bulabilir miyiz sence? Ekimde balayındayız 🙂
Sevgiler..

Reply
esrageziyorEkim 2, 2018 - 08:25

Özge merhaba,

Dewa’nın adresi şu : https://www.instagram.com/mydewabalitrans/

Havaalanında bulabilirsiniz ama biraz kargaşa ortamı olacağından size pek kolay olmayabilir.

Reply
ReyhanOcak 12, 2019 - 08:31

Merhabalar,bizde balayı planlıyoruz yazınız için tesekkurler.Benim bir sorum olacak orası bulundugu konum itibari ile Pasifik Ateş Üçlüsü diye adlandırılan bölgenin tam ortasında kalıyor bu da tabii deprem tsunami gibi olaylar için beni korkutuyor acıkcası .Bu konu ile ilgili ordaki genel yorum ya dasizin soylemek isteyeceğiniz birsey var mı?

Reply
esrageziyorOcak 15, 2019 - 13:53

Reyhan merhaba,

Endonezya çok sık deprem olan bir ülke ve bazı zamanlar yıkıcı depremlerin olup, tsunami uyarılarının verildiği aşikar. İlk Bali seyahatimiz 10 gün boyunca sorunsuz geçmişti, ikinci Bali seyahatimizde bizim de planımızdaki Lombok adasında biz gitmeden kötü hasarlı depremler oldu ve bu yüzden oraya gitmekten vazgeçtik. Gittiğimiz zaman da Nusa Lembongan adasındayken 1 kez depremi hissettik.

Yani evet orası öyle bir coğrafya, bu konuda çekinceleriniz varsa ben gidin ya da gitmeyin diyemem ama Bali genel olarak deprem konusunda daha az etkilenen bir konumda yer alıyor sanırım. Evet, orada da depremler oluyor ve hissediliyor ama bildiğim kadarıyla son zamanlarda büyük hasar verecek şiddetinde deprem olmadı. Fakat neyin ne zaman nerede karşımıza çıkacağını bilemeyiz.

Reply
NerminOcak 28, 2020 - 12:47

Merhaba,, Endonezya’ya kısmet olursa kardeşimle Mart sonu gideceğim. Singapur havayollarıyla gidiyorum Jakarta’ya (promosyonlu bilet). Jakarta’dan trenle Bali’ye geçin denildi. Charter uçaklar bazen çok vakit kaybettiriyorlarmış. Sırt çantalı gezginim,herhalde bu artık son olu,r 60 yaşına geldim. Yoruluyorum 🙂 Özel rehber tutsanız onun da otel parasını karşılıyorsunuz denmişti. Onu yapamam, bazı nedenlerle. Neyse 25 mart gidiş 2 nisan dönüş derken 9 gün, bunun iki günü yol dersen az bir zamanım var. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz. Herhalde Jakartay’ı gezmeden Baliye geçeyim. Orada 5-6 gün sonra geri döneyim. Siz direk Bali’ye gitmişsiniz, Ben ise Jakarta’ya ineceğim ? Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada gezmeğe, keşfetmeye devam, sağlıkla.. Teşekkürler, sevgiler. Nermin

Reply
esrageziyorŞubat 18, 2020 - 09:12

Nermin Hanım merhaba,

Bu yıl Jakarta’yı da gezdim ama bu kadar kısa sürede Jakarta’da kalmadan uçakla Bali’ye geçmenizi tavsiye ederim. Bu arada Bali ada olduğu için tren ulaşımı yok bildiğim kadarıyla.

Bali’ye geçip, biraz Ubud biraz da sahiller kısmında keyifli günler geçirmenizi dilerim. İyi yolculuklar.

Reply
NesrinMart 17, 2020 - 10:46

Esra selam,
Ekim 2020 de baliye gideceğiz bizde balayı için ve düğünde dış çekim yaptırmak istemediğimizden balide yaptırmak istiyoruz, bununla ilgili hiç fotoğrafçıyla karşılaştın mı ? yada çekim yapan birine nasıl ulaşabilirim

Reply
esrageziyorMart 17, 2020 - 18:21

Airbnb deneyimler kısmını kullanabilirsin bence 🙂

Reply

Yorum Bırak

error: Bu içerik korunuyor.